Virtuaalne privaatserver – meie uus teenuskategooria

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 167 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Virtuaalne privaatserverTänasest värskendasime veidi oma veebilehekülge ja käivitasime uue teenuskategooria, mis omandab olulise koha meie tootevalikus – selleks on Virtuaalne Privaatserver (VPS – Virtual Private Server).

Virtuaalne Privaatserver pakub klientidele võimalust rentida endale serveriressursse, mille üle neil oleks pea täielik kontroll.

VPS teenuse arendamisel oli meil kaks peamist motivaatorit:

  • professionaalid ja entusiastid vajavad serverikeskkonda, mida neil on võimalik oma käe järgi kujundada;
  • ärikliendid vajavad ressursse mahus, mis jääb virtuaal- ja privaatserverite vahele ning majutusvõimalusi erilahendusele, mida DataZone platvorm ei toeta.

Olles proovinud erinevaid variante oma klientide vajaduste rahuldamiseks, jõudsime otsuseni, et parima tulemuse saavutame, kasutades virtualiseerimiseks tehnoloogiaid, mis võimaldavad meil luua paindlikke majutustingimusi, mitte emuleerides riistvara, vaid partitsioneerides operatsioonisüsteemi iseseisvateks konteineriteks.

Testisime erinevaid virtualiseerimislahendusi ekstensiivselt ja viimased pool aastat oleme privaatse beeta-perioodi käigus võimaldanud VPS teenusest huvitatud entusiastidel samuti oma platvormi kasutada.

Tulemused on olnud väga head.

Erilist tähelepanu pöörasime arendamisel teenuse tehnilisele platvormile, värskelt uuendatud andmesideinfrastruktuurile lisaks, on VPS teenuse aluseks täiesti uus riistvaraplatvorm. Koostöös Fujitsu kohalike spetsialistidega valisime oma uueks platvormiks Fujitsu blade-serverid ja Fibre Channel salvestusseadmed, mis viisid VPS serverite kiiruse ja jōudluse täiesti uuele tasemele.

Teenuse võimalusterohkusest räägib ka see, kuidas meie “katselendurid” seni teenust kasutanud on – VPS sisse on ehitatud mänguservereid, internetiraadiot, versioonihaldusservereid ning erinevaid veebitarkvara pinusid (eesotsas Ruby on Railsi ja Javaga).

Loe Virtuaalse Privaatserveri kohta aadressilt: https://www.zone.ee/et/vps
Telli Virtuaalne Privaatserver aadressilt: https://www.zone.ee/et/vps/order

Kommentaarid

10 kommentaari
  • RAM ja protsessori vajadus sõltub rakendusest ja külastatavusest. Lihtsalt testimiseks ja harjutamiseks piisab kõige odavamast paketist. Kui ressurssi puudu jääb, siis saab paketti paindlikult ja ilma katkestuseta suurendada.

  • Olin ka katselendur. Igati positiivsed kogemused. Nüüd juba tasuline (VPS II) tellitud.

  • Rõõm kuulda, et Zone pakub nüüd sellist teenust!

    Aga palun selgitage, miks virtuaalserveri III paketi kuutasu on 150 kr võrra kallim kui isegi virtuaalse privaatserveri kõige odavama paketi kuutasu. Kas siin ei teki vastuolu? Näiteks, kui ma tellin virtuaalse privaatserveri I paketi (199 kr/kuu), siis ma saan ju endale ise sisuliselt n-ö virtuaalserveri III paketi (349 kr/kuu) sinna tekitada (installides Apache, PHP, MySQL ja enamgi veel, mida iganes).

    Ainuke ebasoodne erinevus oleks andmeedastusmahus (300 GiB/kuu vs 700 GiB/kuu), kuid see mind ei huvita (OK, saan aru, et mõnele on see väga oluline). Konkreetselt on mul aga lihtsalt vaja ID-kaardiga sisselogimise võimalust (sest ei viitsi tekitada järjekordset paroolide süsteemi, ja küllap ka kasutajaid on ära tüüdanud vajadus igasuguseid salasõnu meeles pidada ja nt iga väiksemagi kalendri administreerimiseks neid sisse toksida).

    Või olen ma millestki valesti aru saanud? Kas eraldi IP-aadressi ja HTTPS võimaluse saamiseks on tõesti odavaim variant ikka veel virtuaalserveri III pakett (mis on väikese MTÜ jaoks küllalt soolase hinnaga)? Mida soovitate?

    Ja veel selline märkus: kas lehel https://www.zone.ee/et/vps/hinnakiri toodud siseneva kiiruse ja väljuva kiiruse ühikuteks ei peaks olema hoopis Gbit/s ja Mbit/s (praeguste Gbit ja Mbit asemel)?

  • A.R.-le:

    Virtuaalserver ja VPS on oma iseloomult niivõrd erinevad teenused, et nende hindade võrdlemine on kohatu.

    Mis puudutab ID-kaardiga autentimist, siis kuuldavasti on selleks tegelikult olemas võimalus, mis ei nõua kindlasti SSL tuge sinu serverilt. OpenID.ee keskkond peaks pakkuma võimalust ID-kaardiga autentimine lahendada välise teenusena. Kui ainukene põhjus SSL kasutuselevõtuks on ID-kaardiga autentimine ja see tooks endaga kaasa kulutusi, mida kanda ei taheta, siis võib OpenID.ee olla mõistlik alternatiiv.

  • Kas custom pakette ka pakute?
    Näiteks inimene tahaks 50GB ketast aga samas piisaks 256MB RAM-st ja 100GB-st andmevahetusest. Või siis 30GB ketast, 512MB ram ja 300GB andmevahetust…

  • Alan: Esialgu “custom pakette” ei tule. Sellise võimaluse lisamine on tõenäoline, kuid pigem kaugemas perspektiivis.

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...