EIS infopäev: 5.07.2010 hakkavad kehtima uued reeglid

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 166 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Nagu Twitteris ja Facebookis eile juba põgusalt sai edasi antud, toimus eile TTÜ ruumides Eesti Interneti Sihtasutuse infopäev, millest ka meie osa võtsime. Pilgeni täis auditooriumi ees tegid sihtasutuse senisest tegevusest ja lähituleviku plaanidest mitu ettekandjat.

Kõige olulisema sõnumi edastas Jaak Lippmaa, kelle ettekandest tulid välja konkreetne kuupäev, mil tippdomeeni reform käima peaks minema – 5. juuli 2010.

Sellest päevast peaks hakkama kehtima uued tippdomeeni reeglid ja algama ka 6-kuuline ümberregistreerimisperiood, mille käigus tuleb senistel domeeniomanikel sõlmida lepingud ja edastada vajadusel registrisse uuenenud kontaktandmed.

Konkreetsemat infot jagati juba ka registripidajate töötajate akrediteerimise kohta, esimesed võimalused selleks avanevad juba järgmisel nädalal.

Kommentaarid

4 kommentaari
  • Muudkui lükkub edasi…kas senimaani erandeid ei tehta domeenide registreerimisel? Soovin seoses ettevõtte tegevuse laiendamisega registreerida ettevõtte nimele ka teist .ee domeeni, kuid nagu ikka, peab selle jaoks “skeemitama” ja kasutama teisi firmasid, organisatsioone jne.

    • Enne reformi vaevalt, et erandeid uuesti väljastama tõtatakse. Seega, kui on soov domeen eelnevalt ära registreerida, siis tuleb selleks leida/luua sõbralik ettevõte või organisatsioon, kelle nimele nimi registreerida.

  • OK, alates 5. juulist läheb reform käiku.
    Aga kas alates samast kuupäevast saab ka eraisik endale .ee alamdomeene endale registreerima Zone’is?

  • Tõnu, JAH. Kuigi, protsessi sujuvuse huvides hakkame me taotluseid ilmselt vastu võtma juba varem.

    Selle kõige eelduseks on aga loomulikult see, et me saame registrilepingu alla kirjutatud, hetkel ei ole EIS mitte ühegi registripidajaga registrilepingut sõminud.

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...