2010/2011 aastavahetusest Zones

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 160 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Käesoleva aasta viimane ja järgmise aasta esimene kuu on meie jaoks väga erilised ning pingelised. Selle peamiseks põhjuseks on asjaolu, et 5. jaanuaril lõppeb 6 kuud kestnud EE-lõpuliste domeenide ümberregistreerimisperiood ja algab ümber registreerimata domeenide kustutamismenetlus. Lisaks võtab aastavahetusel Eesti rahaühikuna kasutusele euro, mis lisab sellele ajale oma värvingu.

Meie koormus kasvab

Kuna väga paljud ettevõtted ja inimesed on domeenide ümberregistreerimise jätnud perioodi lõppu, siis on meie koormus juba kasvanud ja sama trend lähiajal jätkub. Eelkõige mõjutab see meie kliendituge, aga kindlasti ka ettevõtte teisi struktuuriüksusi.

Oleme domeenide ümberregistreerimise protsessi edukalt automaatiseerinud, kuid sellegipoolest on inimestel arusaadavalt ümberregistreerimise kohta palju küsimusi, mis vajavad vastamist.

Koormuse kasvu ilmestab hästi meie kasutajatoe poolt vastatud e-kirjade arv. Oktoobris oli see 33% võrra ja novembris 75% võrra suurem, kui eelmise aasta samal ajaperioodil. Detsembriks prognoosime juba üle kahe korra suuremat e-posti liiklust võrdluses eelmise aastaga. Teenindatud telefonikõnede arv on märkimisväärselt kasvanud. Võrreldes aasta esimeste kuudega, võib nende arv detsembris tulla samuti üle kahe korra suurem.

Loomulikult teevad kõik meie töötajad märkimisväärseid pingutusi selleks, et täiendava koormusega toime tulla ja pakkuda parimat kasutajakogemust.

Tippdomeeni reformi järgselt oleme kokku registreerinud üle 12 000 .EE domeeni ja meil on rõõm teada, et meie teenusega ollakse rahul. Oleme tänulikud igale kliendile, kes valib meid oma teenusepakkujaks.

Oleme pingeliseks perioodiks valmistunud: lisanud serveriressursse, palganud lisatööjõudu ja korraldame vajadusel ettevõtte tööd ümber nii, et panustada kasutajatoele senisest veelgi enam. Kui tavapäraselt on meie 19 töötajast otsese klienditeenindusega seotud 10, siis detsembri keskpaigast kasvatame nende osakaalu ajutiselt veel 3 või 4 inimese võrra.

Käivitasime ka uue veebipõhise kasutajatoekeskkonna, mis asub aadressil http://abi.zone.ee , millel üritame anda vastused olulisematele korduma kippuvatele küsimustele. Uues abikeskkonnas on nüüdsest selle kasutajatel võimalik abimaterjalide kvaliteedi parandamisele kaasa aidata, neid hinnates ja kommenteerides.

Kuigi oleme teinud kõik endast oleneva selleks, et ka kasvava koormuse tingimustes saaksid kõik meie klientide kirjad operatiivselt vastuse, võib siiski ette tulla momente, kus mõnele kirjale vastamine võib võtta veidi kauem aega kui tavaliselt või mõni telefonikõne jääb vastamata. Vabandame igaks juhuks juba ette, kui selliseid asju peaks juhtuma.

Kui meie telefoniliinid peaksid mingil hetkel olema ülekoormatud, siis palume võimalusel vaadata, kas küsimusele, millele vastust soovitakse, pole juba vastatud http://abi.zone.ee keskkonnas, vajadusel edastage see meile hoopis e-kirjaga või proovige hiljem uuesti.

Euro tulek

Nendel inimestel, kes kavatsevad oma domeeni ümber registreerida vana aasta viimastel päevadel või uue aasta esimestel päevadel, tuleb arvestada võimalike eurole üleminekust tingitud probleemidega domeeni registreerimise eest tasumisel ja taotluse autoriseerimisel pangaülekandega.

Eurole üleminek mõjutab aastavahetusel pangateenuseid. Sellega võivad kaasneda katkestused ja häired elektroonilistes kanalites. Vääringu vahetamiseks on pankade internetikeskkonnad (sh pangalink) suletud alates 31. detsembri pärastlõunast.

Internetipankade funktsioonid hakkavad uue aasta alguses järk-järgult taastuma, maksetest taastuvad esimesena pangasisesed maksed. Oma täisfunktsionaalsuse võivad internetipangad taas saavutada alles 3. jaanuaril, mil taastuvad ka pankade vahelised maksed.

Kõikides muudes kanalites toimuvad katkestused ja töö taastumine sarnaselt internetipankadele.

Varem esitatud arved tuleb 1. jaanuarist meile tasuda eurodes. Zone kontoris kohapeal võetakse kroone sularahas vastu 14. jaanuarini.

Zone lahtiolekuajad

Zone kontor on detsembris ja jaanuaris avatud vastavalt tavagraafikule, tööpäevadel kella 9.00-ist kuni õhtul 17.00-ni, erandina oleme 23. ja 31. detsembril avatud kella 15.00-ni.

Meie kasutajatugi on telefoniteel kättesaadav kontori lahtiolekuaegadel. E-posti teel tuge korraldame igapäevaselt, ka nädalavahetustel.

Palume domeenide ümberregistreerimise plaane tehes arvestada sellega, et aasta esimesed päevad on puhkepäevad. Uue aasta esimene tööpäev on 3. jaanuar.

Töökat detsembri jätku kõigile, loodame et leiate aega oma EE-domeen ümber registreerida, kui see veel tegemata on. Sellega on mugav alustada, kui klikite siia.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...