“Minu Zone” uuendus 28.10.14 ja Amsterdami pilveserverid

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 113 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Allikas: WikiPedia

Esmalt eile jõustunud “Minu Zone” uuendustest.

Ühe faktoriga autentimise keelamine

Mitmed keskmisest turvateadlikumad kliendid on huvi tundnud võimaluse vastu keelata oma kasutajakontol “Minu Zone” keskkonnas ühe faktoriga autentimine.

Klassikaliselt jagunevad autentimisfaktorid kolme kategooriasse: 1) sa pead teadma midagi; 2) sul peab olema midagi või 3) sinu olemuses peab olema midagi. Viimasel juhul tuvastatakse sinu unikaalne füüsiline atribuut (nägu, sõrmejälg, silma võrkkest, hääl vms). Kui mõtlete mitme faktoriga autentimisvahenditele, siis Eestis on populaarseimad neist ID-kaart ja Mobiil ID. Esimene neist on võimeline kombineerima kõiki kolme faktorit (ärme unusta pilti) ja teine esimest kahte.

Oma kasutajakonto sidumine ID-kaardi ja Mobiil ID-ga on meil olemas olnud juba varasemast, aga nüüd leiavad ZoneID kasutajad oma konto seadete alt, seotud identiteetide sakist, võimaluse salasõnaga autentimine ära keelata. Siis PEAB kasutaja end edaspidi “Minu Zone” keskkonnas tuvastama ID-kaardi või Mobiil ID abil. Hiljem on võimalik sätet tagasi võtta, ehk salasõnaga autentimist taaslubada.

Salasõnaga autentimise keelamine

Pilveserverid

Zone Pilveserverite ressursse on kliendid juba tükk aega saanud juhtida visuaalselt atraktiivsete liugurite abil. Täiustasime nende olemust nii, et nad annavad sätete salvestamisel senisest paremat tagasisidet. Ühtlasi kuvatakse nendele klientidele, kellel on ressursside osas mingi erikokkulepe, vastavat teavitust.

resource_sliders_small

Suurem Pilveservereid puudutav muudatus on aga kindlasti see, et nüüd saab Pilveserveri tellimusel määrata selle tulevast asukohta kolme kohta. Kahte Tallinnas asuvasse andmekeskusesse ja uue võimalusena ka Amsterdamis asuvasse andmekeskusesse.

Valisime Amsterdami oma uueks lokatsiooniks tänu selle paiknemisele Lääne-Euroopa andmesidemagistraalide ristumisel ja väga heale kohalikule kvaliteetsete andmekeskuste ülalpidamise kompetentsile. Meiega samas hoones on ka osa maailma ühest suurimatest interneti sõlmpunktidest – AMS-IX (https://ams-ix.net/).

Loodame, et Zone suudab personaalsemat teenindust ja paindlikumat kliendisuhet euroopaliku teenuskvaliteediga kombineerides pakkuda tõsiseltvõetavat alternatiivi maailma suurnimedele.

I_amsterdam

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...