Värskendame tasuta veebimajutusteenust

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 185 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Käesoleva aasta lõpus hakkab Zone.ee tasuta veebimajutusteenusel jooksma kümnes tegutsemisaasta.

Seda “juubeliaastat” tähistame väikese värskenduskuuriga, mis muudab Zone.ee tasuta veebimajutusteenuse kasutajatele mugavamaks ning võimaldab meil selle arengule tulevikus taas mõnusalt hoogu juurde anda.

Olulisemad muudatused on järgmised:

  • Kaob kohustuslik reklaam kasutajate lehtedelt
  • Kodulehekülje aadressid hakkavad olema kujul http://web.zone.ee/kasutajanimi
  • Kaob eraldi kasutajanimi FTP’le ja veebile
  • Koduleheküljeruum eraldatakse tulevikus tähtajaliselt (üheks aastaks) .

Nüüd muudatustest veidi ka lähemalt.

Kohustusliku reklaami kaotamine on tasuta veebimajutuse funktsionaalsuse osas üks olulisemaid muudatusi, nüüd pääsevad otsingumootorid paremini kodulehekülgi indekseerima ning ka kodulehekülgedele viitamine on senisest mugavam.

Muudatus kodulehekülgede aadressis võimaldab hõlpsamini tulevikus pakkuda kasutajatele lisateenuseid, laiendada tasuta keskkonnale ette nähtud infrastruktuuri ja tõmmata selgemad piirid sellele, milline on meie sisu ja milline meie kasutajate toodetud sisu.

Eraldi FTP kasutajanime kaotamine muudab teenuse kasutaja jaoks lihtsalt mugavamaks. Tasuta veebiteenuse FTP kasutajanimede unustamine on seni olnud üks peamisi põhjuseid, miks kasutajad meie klienditeeninduse poole pöörduma on pidanud.

Koduleheküljeruumi muutmine tähtajaliseks võimaldab meil hoida keskkonda aktuaalsena. Hüljatud kodulehekülje aadressid ei jää enam määramata ajaks rippuma, vaid need hakkavad uutele soovijatele kasutatavaks muutuma. Samuti on serveri ressursse võimalik paremini suunata just aktiivsete kasutajate käsutusse, mitte hoida neid “kadunud hingede” all kinni. (Märkus: Tähtaja pikendamiseks pole muud vaja teha, kui vaid oma edasist kasutussoovi kinnitada, klikkides pikendamise meeldetuletuskirjas lingile.)

PHP jääb alles ja ka kettaruumi maht jääb esialgu kehtima sellisena nagu ta on.

Täiendusi ootab tulevikus ees veelgi, nendest kirjutan aga juba edaspidi.

Lisamärkus: Uute kontode registreerimise avame 13. oktoobril.

Kommentaarid

13 kommentaari
  • Tegelikult võiks teha ka nii, et populaarsed “hüljatud” lehed jääksid alles. Näiteks on mingisugune kasulik leht, mis selle tegijat enam üldse ei huvita, aga saab päevas palju-palju külastusi – selline võiks ikka alles jääda.

  • Sellise propertisega ikoon arvuti desktopil võimaldas mul seni sisse logida oma koduleheküljele. Nüüd enam ei saa, isegi zone ette lisamisel ja kasutajanime muutmisel.
    Mida teha?

  • Eelmisest postist kadusid postitamisel ära:
    “ftp://kasutajanimi:parool@Ftp.zone.ee/”
    ja
    “.web”, sat panin need valede märkide vahele.

  • abc:

    Koduleheküljel hoitava sisu omanikuks on selle autor, kui autor leiab, et tema enam selle sisu ülalpidamisega tegeleda ei taha, ehk siis oma kontot ei pikenda, ei ole meil mõtet seda sisu rippumas hoida mitmel põhjusel.

    Esiteks hoiab see ressursse kinni, mida võiks jagada teistega. Teiseks on selline haldamata sisu potentsiaalne ohu allikas teistele, näiteks võis kunagi paigaldatud PHP rakendus olla auklik ja selle kaudu õnnestub tulevikus kellegil teisel hakata külastajaid viirusega nakatama vms, parandamas pole seda rakendust enam siis keegi. Kolmandaks kaotab ka algsete autorite jaoks mingil hetkel toodetud sisu oma väärtuse, meil on küllalt olnud juhtumeid, kus 15-16 aastasena on kasutaja olnud võlutud “arvutiallilmast”, koostanud temaatilisi lehekülgi, jaganud seal midaiganes, aga ühel hetkel on väärtushinnangud muutunud ja kodulehekülg ununenud. “Ülekahekümnesena” tööturule minnes on kunagi loodud kodulehekülg taas kummitama tulnud, sest otsingumootoris on see esimene vaste kasutaja nimele vms 🙂 .

    Pealegi on see passiivsete kasutajatega saidi kasutusnumbrite upitamine “nii üheksakümnendad” 🙂

  • Töötas kuni uuenduseni ilma lisandita “web.”. Selle tegi mu desktopile üks oskaja sõber, ise ma ei oska. Selle avamisel tuli mu leht lahti hariliku kaustana ja sinna sai asju lohistada ja kustutada nagu igas muus kaustas.

  • Olen ehk veidi rumal, aga kohe mitte ei saa aru, kuidas nüüd seda ftp-d kasutama peab.
    Ehk keegi viitsib selgitada, kuidas nüüd oma WS_FTP95 LE-s kõiki lahtreid täita, et oma faile netti toppida saaks ?

    Aitäh!

  • Serveri nime lahtrisse tuleb kirjutada “www.zone.ee” või “ftp.zone.ee” asemele “web.zone.ee” .

  • Üksjagu kodulehti tehakse infoks ja pannakse viited temast mõnele teisele kodulehele. Seda esimest ei plaanita muuta ega uuendada!
    Või ütleme kodulehe tegija on vedru välja visanud aga tema leht on infoallikas sugulastele näiteks jne.
    Kui Zone hakkab selliseid nüüd likvideerima ei ole mõtet Zone teenust enam kasutada!

    Hot on selles suhtes sõbralik, saame seal ka PHP-ta hakkama!
    Naguinii on tasuta variandi PHP kõvasti nuditud!

  • Muide, lahmimine ei pruugi siin modereerimisest läbi jõuda 🙂

    Kodulehekülgi võib infoks valmistada loomulikult, kuid mitte kõik sellisel kujul toodetud info pole piisava kvaliteediga, et muutmata kujul tema väärtus ajas kasvaks või isegi säiliks. Me ei ole kindlasti ainukene teenusepakkuja, kes nii arvab. Võtame kasvõi mainitet Hot.ee kasutustingimused:

    “Juhul kui kasutaja ei ole 4 kalendrikuu jooksul e-passi kasutajakonto vahendusel hot.ee’sse sisse loginud, võib Elion teenuste pakkumise aluseks olevate tehniliste vahendite ülekoormatuse vältimiseks kasutaja sisselogimist nõudvate teenuste (sealhulgas baasteenuste) kasutamisel kasutaja poolt sisestatud informatsiooni kustutada.”

    Nõustun eelkirjutajaga kindlasti selles osas, et hot.ee on väba sõbralik ja tore teenus .

    p.s. Ajaloohuvilistele/internetiarheoloogidele on Intertnet Archive projekt, millele tavakasutaja saab ligi läbi Waybackmachine (http://www.archive.org/web/web.php) . Internet Archive saab tänu meie viimastele uuendustele nüüd palju parema pildi meie lehtedest, sest kohustuslikku “splashi” enam pole, mis veebiroboteid segama kippus.

  • Mina ei saa enam mitte midagi aru.
    Kas see aadress, kust sisse logida tuleb on see, mis siin eelnevates postitustes on ära märgitud või? Või saab http://ftp.zone.ee‘st ka? Väga segane minu jaoks. Ja kuna kodukaid on mul rohkem kui üks ei mäleta ma ühegi parooli, vaid kõik on sisse salvestatud, aga nüüd kasutajanime muutes ta ju ei mäleta neid enam. Mida ma sellise probleemiga tegema peaks?

  • Puust ja punaselt neile, kes ikka veel aru ei saanud 🙂

    1) Sinu tasuta koduleht asub aadressil:
    http://web.zone.ee/%kodulehenimi%

    2) Selle kodulehe FTP server on: web.zone.ee (ftp.zone.ee EI tööta!)

    3) Veebipõhisesse kodulehe administratsiooni saad siit:
    https://www.zone.ee/freeweb/login

    Punkt 2 ja 3 puhul on kasutajanimeks alati %kodulehenimi% ning salasõna see, mis te registreerimisel saite.

    Kui kodulehe aadress on “http://web.zone.ee/ramilda” siis kasutajanimeks on “ramilda” (see ongi see %kodulehenimi%)

    Kui kodulehe salasõna on meelest läinud, on ainuke võimalus lasta uus salasõna genereerida ning see sinu e-posti aadressile saata. Seda saad teha siit: https://www.zone.ee/freeweb/getpass

    E-posti aadress on see, millega sa konto registreerisid.

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...