.EU domeen mitmeks aastaks ja kuni 50% soodsamalt

Rauno Kais
Jaga:

Antud blogipostitus on 156 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Aina kiirenevas elutempos kipuvad inimesed unustama mitmeid vajalikke, kuid vähem olulisi asju. Sealhulgas pikendada oma domeenide registreeringut ja seda eriti juhul, kui tegemist on aasta kaupa uuendatavate domeenidega.

Oleme Zones selle probleemi vastu võidelnud automaatsete teavitustega, mis korduvalt hoiatavad klienti aeguvast domeenist, kuid ikka ja jälle peame nentima, et osad domeenid jäävad uuendamata hoolimata meeldetuletustest. Domeeni aegumisega kaasnevad aga mitmed probleemid, alates e-postiliikluse seiskumisest ning lõpetades kommertssuunitlusega kodulehtede mittetöötamisest tuleneva reaalse tulu kahanemisega.

See asjaolu oli ka peamiseks ajendiks rahvusvaheliste tippdomeenide (näiteks .com, .net, .org, .info jne) haldajatele, kes lõid juba üle-eelmisel kümnendil võimaluse domeene pikemaks perioodiks registreerida. Lisaks mugavusele andis see võimalus kliendile ka turvatunde, et domeen on nende kasutada pikaks ajaks, ilma et keegi teine selle vahepeal endale võiks saada.

.EU domeen kõikidele soovijatele kuni kümneks aastaks

Euroopa tippdomeenide register EURid avalikustas rõõmusõnumi oma viiendal sünnipäeval: nüüd saab ka eu-lõpulisi domeene registreerida pikemaks perioodiks kui üheks aastaks!

Maksimaalne registreeringuperiood on eu-domeenide puhul 10 aastat ja see kehtib nii uutele kui olemasolevatele eu-domeenidele.

Juba registreeritud domeeni puhul hakkab kliendi poolt määratud uus registreeringuperiood kehtima alles siis, kui praegune aegub. Näiteks kui kliendi domeeni aegumiskuupäev on 31. detsember 2011 ja ta otsustab täna oma domeeni viieks aastaks edasi registreerida, siis hakkab tema viieaastane registreeringuperiood kehtima alates 1. jaanuarist 2012 ning domeeni uus aegumiskuupäev on 31. detsember 2016.

Lisaks pika registreeringuperioodiga kaasnevale mugavusele säästavad kliendid ka raha, sest nii jäävad ära aasta kaupa uuendamisel makstavad iga-aastased pankade ülekandetasud.

Mai lõpuni Zone kaudu registreerijatele soodushind

Kui tavaliselt on kõikidel mitme aasta kaupa registreerimise võimalusega domeenidel aasta hind sõltumata tellitud aastatest sama, mis ühe aasta puhul, siis eu-domeeni puhul on uue toote turuletoomise puhul sooduskampaania. Nimelt kehtib 50%-line allahindlus nendele registreerijatele, kes registreerivad eu-domeeni korraga 2, 5 või 10 aastaks. Sooduspakkumine kehtib ainult uutele .eu domeenidele ja seda kuni 29. mai 2011.

Periood Hind
(aasta) (eur)

1 6,66
2 6,66 (tavahind 13,32)
3 19,98
4 26,64
5 16,67 (tavahind 33,33)
6 39,96
7 46,62
8 53,28
9 59,94
10 33,33 (tavahind 66,6)

Hindadele lisandub käibemaks 20%.

Tabelist on näha, et võit on seda suurem, mida pikemaks ajaks kampaaniahinnaga domeen registreerida. Kaheks aastaks registreerides maksab periood sama palju, kui üheks aastaks. Viieaastane periood tuleb odavam, kui kolm aastat iga-aastaselt uuendades ja kümne aasta puhul on lausa sama hind kui poole perioodi eest aasta kaupa makstes.

Enne mõtle, siis registreeri

Samas tasub enne tellima asumist oma plaanid hoolikalt läbi mõelda. Kõikide rahvusvaheliste tippdomeenide puhul, mida saab mitmeks aastaks korraga registreerida, kehtib reegel, et ettemakstud raha tagasi ei maksta. Sama reegel kehtib ka eu-domeenidele. See tähendab seda, et kui klient soovib mingi aja jooksul pärast registreerimist oma domeenist loobuda, siis loobumise ja registreeringu lõppemise vahelise aja eest ta raha tagasi ei saa. Samas ei ole siin üldse sobiv rääkida mõistest „loobumine“, sest domeen jääb kliendi kasutada kuni registreeringu lõppkuupäevani.

Ainus variant oma raha tagasi saada, on domeen maha müüa ehk siis leida ise oma domeenile ostja, kellega otse kaupa teha.

Seega enne mõtle ja siis tegutse!

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...