Lisasime Zone.eu keskkonda .FI domeenide toe

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 152 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Paljud ettevõtlikud Eesti inimesed on oma äri või isikliku tuleviku sidunud Soomega ja sellest tulenevalt on kasvanud nende huvi Soome tippdomeeni vastu. Selleks, et huvilisi paremini teenindada oleme nüüdsest ka .FI tippdomeeni toe lisanud Zone.eu domeenide registreerimiskeskkonnale.

See tähendab, et Zone kaudu on võimalik .FI domeene edaspidi registreerida veel mugavamalt ja kiiremini.

Teen siinkohal kiire kokkuvõtte Soome tippdomeenis domeeni registreerimise olulisemate tingimuste kohta.

Kellele tohib registreerida .FI domeeni?

1) Eraisikutele. Domeeni tohib registreerida vähemalt 15 aastasele isikule, kellel on Soome isikukood ja kes elab Soomes.

2) Ettevõttele või ettevõtjale. Domeeni tohib registreerida vaid ettevõttele või ettevõtjale, kes on registreeritud Soome äriregistris. Välismaistel ettevõtjatel on võimalik domeen registreerida harukontori registreerimisel Soome äriregistris.

Lisaks on loomulikult domeene võimalik registreerida ka riigiasutustele, organisatsioonidele jne. Täpsema registreerijate nimekirja leiate .Fi tippdomeeni registrit haldava Ficora kodulehelt.

Juhime tähelepanu, et Soomes on keelatud domeenide registreerimine edasimüügi või rendi eesmärgil.

Domeeninime kuju

.FI-lõpuline domeen võib olla 2-63 tähemärki pikk ja sisaldada lisaks tavapärastele märkidele ka soome keeles kasutatavaid diakriitilisi tähti nagu Ä, Å ja Ö.

Registreerimisperiood

Soomes on domeeni võimalik registreerida 1, 3 või 5 aastaks, peale mida tuleb domeeni kasutusigust pikendada. Kasutusõiguse pikendamine on tasuline. Domeeni saab pikendada siis, kui kasutusõiguse aegumiseni on jäänud alla 6 kuu.

Kaitstud nimed

Soome seaduste kohaselt vastutab registreerija selle eest, et domeeni registreerimisega ei riivataks kolmandate poolte õiguseid. Kaitstud nimed on kaubamärgid, ärinimed, organisatsioonide nimed, erakondade nimed jne.

Mõnede oluliste registrite lingid:

Soome Äriregister http://www.ytj.fi/yrityshaku.aspx?path=1547;1631;1678&kielikoodi=1
Soome ühingute register http://193.229.70.49/ryhaku.htx
Soome kaubamärkide register http://tavaramerkki.prh.fi/
Euroopa kaubamärkide register http://oami.europa.eu/

Eraisiku nimel baseeruv domeen võib kuuluda samanimelisele isikule.

Loomulikult ei tohi domeeninimi sisaldada roppe sõnu või kedagi halvustada.

Muide, tippdomeeni registrit peab ülal Soome riik ja tasub meeles pidada, et valeandmete esitamine riiklikku registrisse on Soomes kuritegu.

Täpsemat informatsiooni Soome tippdomeeni kohta leiate tippdomeeni registri lehelt aadressil https://domain.ficora.fi/fidomain/aca.aspx

 

 

 

 

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...