VPS-ide hooldus 20.09 ja mõned muudatused

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 151 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Käesoleva blogiposti põhiteemaks on eesootavad muudatused meie Virtuaalse Privaatserveri teenuses.

Esmalt annan teada hooldustöödest, mis leiavad aset 20. septembri varahommikul ja mille raames lisatakse kõikidesse VPS servereid teenindavatesse serveritesse põhimälu.

Hooldustööde ajal lülitatakse serverid ükshaaval mälu lisamiseks kuni tunniks ajaks välja. Kõik katkestused leiavad aset ca neljatunnise ajavahemiku jooksul kella 04.00-st kuni 08.00’ni.

Juuresoleval pildil on näha, milline märkimisväärne kogus mälumooduleid uuenduse raames serveritesse lisada tuleb – kokku on seda ligi poole terabaidi jagu.

Teiseks tahaks veidi rääkida Virtuaalse Privaatserveri üldistest arengusuundadest ja täpsustada sellega seotut. Teenus, mida täna nimetame Virtuaalseks Privaatserveriks on vaid üks osa meie kavandatavast pilveteenuste portfellist ja meil on kavas selle iseloomu veidi täpsustada.

Meie visioon Virtuaalse Privaatserveri käivitamisel oli luua ressursside ja hinna poolest parim elastne serveriteenus, mida oleks võimalik kasutada nii hobikasutajatel, arendajatel kui ka päris production-is. Teenuse tehnilise platvormi arendamisel panime põhirõhu selle jõudlusele, võttes erinevalt paljudest teistest teenusepakkujatest tavaliste rack-mount serverite ja nende vahel hajutatud kõvaketaste asemel kasutusele blade-serverid ja Fibre Channel SAN’i.

Selle tulemuse me saavutasime. Nii näiteks kaitsti sel kevadel Tallinna Tehnikaülikoolis bakalaurusetöö, milles testiti erinevate pilveteenusepakkujate (sh näiteks Amazon, Linode, Rackspace) jõudlust ja parima jõudlusega oli just Zone VPS. Lisaks oleme saanud positiivset tagasisidet suurte Eesti e-poodide haldajatelt, kes on oma teenuseid näiteks Amazonist meile juba ümber kolinud.

Meie soov on samal kursil jätkata ning pakkuda parimat võimalikku jõudlust soodsa hinnaga.

Nüüd tuleb “aga”, sest tihti on kuskil “aga”. AGA, suurte eesmärkide poole püüdlemisel tuleb ette, et teinekord peab asju ka ümber tegema.

Virtuaalsete Privaatserverite puhul jõudsime arusaamale, et oleme oma jõudlusele orienteeritud teenuspakette kokku pannes jätnud tähelepanuta ühe muutuja. Nimelt failide arv virtuaalses serveris, ehk kasutatavate inode’de hulk. Esialgu jätsime me inode’de piirangu kasutaja kohta seadmata, kuid meil tuleb see siiski sisse seada. Põhjuseks asjaolu, et lahendused, mis suudavad genereerida miljonite ja miljonite kaupa väikeseid failikesi, ei sobi pikas perspektiivis meie nägemusega jõudlusele orienteeritud teenusest. Kui rakendus, mis tegeleb miljonite väikeste failidega peaks amokki jooksma või tuleb nendest failidest varukoopiaid teha, siis on sellest häiritud mitte ühe, vaid paljude kasutajate teenused ning halvima juhtumisel (ptüi-ptüi-ptüi) pikendavad need failikesed kogu serveri taasteaja jaburalt pikaks.

Seetõttu, muudame me veidi oma teenuspakette ja kehtestame teenuspakettides inode piirangud. Hard-limit-it ei tule, aga inode’de juurdeostmine hakkab natukene maksma, et motiveerida inimesi oma rakendusi võimalusel ümber tegema.

Meie olemasolevatest klientidest mõjutavad piirangud märkimisväärselt alla 5-t protsenti ja nendega võtame personaalselt ühendust, et koos mingi lahendus välja mõelda.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...