Zone toetab Ülemaailmset Kasutatavuse Päeva

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 149 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Täna leiab aset taaskordne World Usability Day (http://www.worldusabilityday.org/), mis on pühendatud kasutatavusele, kasutajakesksele disainile ja üldse inimeste elu lihtsamaks tegemise kaunile kunstile.
Tänavu paneb ka Zone omalt osalt selle päeva tähistamisele õla alla, toetades homme 11. novembril Tallinna Ülikoolis aset leidvat Maailma Kasutatavuse Päeva üritust (http://wud.tlu.ee). Seekordse ürituse fookuses on meile nii südamelähedane teema – kasutatavus tarkvaraarenduses.

Miks otsustasime käesoleval aastal WUD toimumist omalt osalt senisest konkreetsemalt toetada? Selleks on kaks peamist põhjust.

Esiteks, peaks oma teenuste kasutuselevõtu ja igapäevase kasutamise lihtsustamine olema iga ettevõtte prioriteet. Meilgi on hoogsas arenduses mitmed initsiatiivid, mille eesmärgid on suuremal või vähemal määral seotud olemasolevate lahenduste mugavamaks tegemisega ja uute lihtsamate ning kiiret kasutuselevõttu võimaldavate teenuste väljatöötamisega. WUD toetamine aitab meil neid eesmärke sümboolselt meeles pidada.

Teiseks, tahame inimestele meelde tuletada, et veebilahenduste kasutatavusel on väga oluline roll mängida ka seda majutaval teenusepakkujal. Käideldavus (availability) ja kasutavus (usability) käivad nimelt käsikäes – ka kõige kasutatavam veebilehekülg muutub väärtusetuks, kui inimestel ei ole võimalik seda kätte saada.

Kutsuksin siinkohal meeleldi kõiki Tallinna Ülikooli üritusest osa võtma, kuid antud hetkel oleks see ilmselt kohatu, sest kõik üritusele saada olnud kohad on juba täis. Hea uudis on aga see, et kõik ettekanded võetakse filmilindile ja avaldatakse esimesel võimalusel ürituse veebilehel (http://wud.tlu.ee/).

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...