Zone toetab Ülemaailmset Kasutatavuse Päeva

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 136 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Täna leiab aset taaskordne World Usability Day (http://www.worldusabilityday.org/), mis on pühendatud kasutatavusele, kasutajakesksele disainile ja üldse inimeste elu lihtsamaks tegemise kaunile kunstile.
Tänavu paneb ka Zone omalt osalt selle päeva tähistamisele õla alla, toetades homme 11. novembril Tallinna Ülikoolis aset leidvat Maailma Kasutatavuse Päeva üritust (http://wud.tlu.ee). Seekordse ürituse fookuses on meile nii südamelähedane teema – kasutatavus tarkvaraarenduses.

Miks otsustasime käesoleval aastal WUD toimumist omalt osalt senisest konkreetsemalt toetada? Selleks on kaks peamist põhjust.

Esiteks, peaks oma teenuste kasutuselevõtu ja igapäevase kasutamise lihtsustamine olema iga ettevõtte prioriteet. Meilgi on hoogsas arenduses mitmed initsiatiivid, mille eesmärgid on suuremal või vähemal määral seotud olemasolevate lahenduste mugavamaks tegemisega ja uute lihtsamate ning kiiret kasutuselevõttu võimaldavate teenuste väljatöötamisega. WUD toetamine aitab meil neid eesmärke sümboolselt meeles pidada.

Teiseks, tahame inimestele meelde tuletada, et veebilahenduste kasutatavusel on väga oluline roll mängida ka seda majutaval teenusepakkujal. Käideldavus (availability) ja kasutavus (usability) käivad nimelt käsikäes – ka kõige kasutatavam veebilehekülg muutub väärtusetuks, kui inimestel ei ole võimalik seda kätte saada.

Kutsuksin siinkohal meeleldi kõiki Tallinna Ülikooli üritusest osa võtma, kuid antud hetkel oleks see ilmselt kohatu, sest kõik üritusele saada olnud kohad on juba täis. Hea uudis on aga see, et kõik ettekanded võetakse filmilindile ja avaldatakse esimesel võimalusel ürituse veebilehel (http://wud.tlu.ee/).

Populaarsed postitused

Vähem peavalu uute PHP versioonidega

PHP 8.2 nüüd ametlikult väljas

Ingmar Aasoja
PHP versioon 8.2 on nüüd ametlikult väljas. Käesolevaga keskendume sellega kaasnevatele olulisematele uuendustele.

Partner soovitab:
Veebilehe optimeerimine paneb tulud kasvama

Digielu
Tänapäevase veebilehe optimeerimine mõjutab otseselt seda, kui hästi nii otsingumootorid kui ka kasutajad sinu veebilehte tajuvad.

Teeme andmebaasiühendused turvalisemaks

Ingmar Aasoja
Teatavasti on SQL andmebaaside kasutajatel vaikeseadistustes lubatud ühenduda ainult lokaalselt, mis tagab selle, et andmed ei liigu üle võõraste võrkude....

Partner soovitab:
Kuidas tõsta e-poe müüki disaini abil?

blogi
Kas oled märganud, et veebilehed on justkui uued vaateaknad? Inimesed toimetavad üha enam veebis, mis tähendab, et ka suur osa oste tehakse seal. See...