ZoneCloud osa I: Saame tuttavaks

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 119 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

logo_suur

Mul on hea meel tutvustada Zone värskeimat pilveteenust, mille käivitamisega oleme jõudnud nii kaugele, et soovime välja kuulutada selle privaatse beeta perioodi. Teenuseks on ZoneCloud (https://zonecloud.ee) ja see on mõeldud lõppkasutajatele (loe: päris inimestele) ning on hetkeseisuga kättesaadav kõigile, kel on Zone või Planeti virtuaalserveris oma e-posti aadress.

Kokku on selliseid inimesi Eestis enam kui 100 000, seega on tõenäoliselt tegu kõige avalikuma privaatse beetaga Eestis.

ZoneCloud lisab meie teenustele nö “cloud storage” võimaluse. Laias maailmas on analoogse teenuse pakkujaid mitmeid, kuid Eestis pole sarnast teenust seni avalikult keegi pakkunud.

Võib ju küsida, et miks on just Zone sellise teenuse käivitada otsustanud?

Meilt on tegelikult järjepidevalt küsitud, kas oleks võimalik Zones säilitada ja hallata ka selliseid andmeid, mis ei seostu otseselt veebirakendus(t)ega. Esimesed sellised soovid jõudsid meieni siis, kui nõuti veel üle interneti ligipääsetavat Windowsi “sharet” või D: ketast (oh olid ilusad ja naiivsed ajad). Peamiselt taheti meie serverites säilitada oma andmetest sellist koopiat, millele oleks võimalik igalt poolt ligi pääseda, aga ka näiteks võimalust oma varukoopia koopiat (sic!) Zone serverisse panna.

Pikka aega arvasime, et see ei ole tegelikult meie teema, sest pidasime end lihtsalt veebimajutajaks. Ühel hetkel jõudsime siiski arusaamisele, et tegelikult ei ole asi nii lihtne. Tõesti, me majutame küll oma klientide veebe ja registreerime domeene, kuid tegelikult on see vaid osa üldisemast missioonist, mille oleme endale võtnud: pakkuda lihtsat ja kiiret võimalust internet ning selle tehnoloogiad inimeste kasuks tööle panna.

Kui vaatasime sel moel oma mugavustsoonist väljapoole, saime aru, et peame olema valmis selleks, et meie kliendid nõuavadki oma internetioleluse loomuliku osana midagi senisest enamat ja on meie asi luua selleks vajalik platvorm.

ZoneCloud ongi see platvorm. Andmete säilitamine pilves on ZoneCloud teenuse esimene ja äärmiselt oluline funktsioon, kuid see ei jää kindlasti viimaseks.

ZoneCloud on tasuta ja pakub beeta perioodil 5 GiB andmesäilitusmahtu. Kui sul on mõni Zone teenusega seotud e-posti aadress, tutvu ZoneCloudiga aadressil https://zonecloud.ee, lae endale alla Windows-i, Mac-i, Androidi või iOS klient ja aita meil seda teenust paremaks teha. Sisselogimiseks kasuta oma e-posti aadressi ja selle salasõna.

Populaarsed postitused

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...

Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Kuidas see platvorm on nii "nutikas" ja...

Zone Veebiakadeemia - lihtsad tööriistad kodulehega alustamiseks

blogi
Zone Veebiakadeemia uue hooaja värskeimas osas räägib Zone arendustiimi juht Ingmar kasulikest tööriistadest, mis aitavad sul hõlpsalt ja arusaadavalt...