Pidupäev: Zone blogi 16!

Jaanus Putting
Jaga:

Täna 16 aastat tagasi, 3. novembril 2006 nägi ilmavalgust Zone blogi. Oma kõige-kõige esimeses postituses rõõmustasime toonase olulise verstaposti, järjekorranumbrit 10001 kandva Zones registreeritud domeeni üle ja ühtlasi kuulutasime sellega meie blogi avatuks.

Mis on nende 16 aastaga muutunud?

Lisaks sellele, et blogi sünnihetkest tänaseni oleme teieni toonud ei vähem ega rohkem kui 400 blogipositust, on muutunud palju. Näiteks on täna meid ehk inimesi, kes hoolitsevad igapäevaselt Zone teenuste toimimise ja meie klientide hoolitsemise eest lausa kolm korda rohkem, kui aastal 2006. Ühtekokku on meie kollektiivis 45 inimest ning see number täieneb tänavu veelgi. Ja kui üle-eelmise kümnendi teisel poolel saime oma kasutajate-klientide arvu mõõta kümnetes tuhandetes, siis täna saame rääkida juba sadadest tuhandetest, kes Zone teenustega igapäevaselt kokku puutuvad.

Kui me 16 aastat tagasi rõõmustasime, et Zone kaudu on registreeritud 10001 domeeni, siis tänaseks on see arv tõusnud juba aukartustäratava 130 tuhandeni. Ainuüksi Eestimaist kodudomeeni eelistavad Zone lehelt täna osta tervelt pooled .EE domeenide registreerijad.

Domeeniteemad on meie blogis olnud ka seni läbi aegade populaarsemaid. Sildiga (tag) “domeen” on tähistatud tervelt 97 postitust! Populaarsuselt järgmised teemad on siltidega „turvalisus” (92) ja „uuendused” (68).

Oma blogis oleme aga viimase 16 aastaga lugejaid rõõmustanud kümnete ja sadade tehnilisi ning kasulikke näpunäiteid jagavate postitustega, mis on heitnud põhjalikku valgust meie teenuste iseärasustele ja võimalustele. Oleme oma kirjutistega aidanud tuhandeid arendajaid, ettevõtjaid ja e-poodnike, kelle veebid on saanud kiiremaks, turvalisemaks ja külastajate jaoks atraktiivsemaks.

Tahame seda teekonda kindlasti jätkata ka järgmise 16 aasta jooksul ning tuua teieni maksimaalselt põnevat ja kasulikku lugemist edaspidigi.

Populaarsed postitused

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...