Zone+ uuendus: WordPressil nüüd staging keskkond

Ingmar Aasoja
Jaga:

Eelmise aasta lõpus sai Minu Zone kauaoodatud uuenduse: nüüd on igale Zone+ kaudu paigaldatud WordPress rakendusele võimalik luua staging koopia. Loodud (staging) koopia erinevus tavalisest koopiast on selle siduvus pearakendusega, mis avab Zone+ rakendusehaldusel võimaluse andmeid ja faile kahe keskkonna – production ja staging – vahel liigutada.

Täpsemalt kirjeldades on tegemist tööriistaga, mille abi on võimalik ühe keskkonna andmeid ümber tõsta teise keskkonda neid üle kirjutades. Kuigi spetsiifilistel pistikprogrammidel ja e-poodidel on andmebaasi struktuur keerulisem ning neid ei ole mõistlik täielikult üle kirjutada, siis Zone+ testkeskkond võib siiski paljudele abiks olla. Lisaks on võimalik testkeskonna ligipääsu piirata IP’ga.

Kasutamine lihtsama rakenduse korral

Veebiagentuuridel on enamasti loodud oma arendusprotsessid erinevate muudatuste veebi sisseviimiseks. Siiski võib tihti tulla ette olukordi, kus on näiteks vaja kõigel lihtsamal veebil teha sisus mingeid muudatusi: näiteks lisada esilehele kampaaniabänner, mida on kliendile vaja tutvustada ja millega seoses tuleb ka kampaania teekond ühiselt läbi käia. Sellisel juhul saab pärast bänneri testimist staging -keskkonnas Zone+ sünkroniseerimise tööriista abil koodi- ja andmebaasi muudatused live -keskkonda sünkroniseerida. Kirjeldatud olukorras toimub kahesuunaline sünkroniseerimine.

Kasutamine suuremate rakenduse puhul

Kui rakendus on keeruline ja andmeid ei ole mõistlik testkeskkonnast produktsiooni viies üle kirjutada, siis aitab sünkroniseerimise tööriist vajadusel su rakenduse hetkeseisu üle viia hoopis testkeskkonda. Seal saad soovi korral teha väkseimaid muudatusi ning neid testida ja seejärel juba produktsiooni ehk livesse tõstmise enda vahenditega lahendada.

Kasutamine tehniliste probleemide lahendamiseks

Nagu me teame, siis igal aastal tuleb välja uus PHP versioon. Uusima versiooni rakendamiseks oma live -keskkonnas peab eelnevalt ikka väga palju lõvikonservi sööma või olema siis oma rakendusse tohutul hulgal usku. Luues näiteks aga testkeskkonna eraldi alamdomeenile, saad testida rakenduse toimivust erinevate PHP versioonide, aktiveeritud moodulite või mõne muu erineva serveri seadistusega. Viies failidesse muutused sisse, on võimalik jällegi sünkroniseerida faile produktsiooni ilma, et see muudaks midagi andmebaasis.

Lisaks

Eelnevalt said välja toodud vaid mõned näited. Selleks, et protsesse enda äranägemise järgi sättida, toon välja veel mõned punktid, mis aitavad ehk õige suuna kätte näidata:

  • Enne sünkroniseerimist on vaikeseadistusena aktiveeritud sihtkoha rakenduse hetkeseisust tõmmise tegemine, mis annab võimaluse muutused soovi korral tagasi võtta (loe: viia rakendus eelnenud seisu tagasi).
  • Testkeskkonna saab luua eraldi alamdomeenile või veelgi parem: eraldi virtuaalserverisse. Nii on võimalik klientide lehtedest testkoopiad hoida täiesti isoleeritult.
  • Testkeskkonna avalikku ligipääsu on võimalik piirata ainult teatud IP’dele. Nii ei pääse lehele ligi soovimatud netikasutajad ega otsingumootorite robotid.
  • Võimalik on sünkroniseerida (üle kirjutada) kas ainult andmebaase või faile, aga ka mõlemaid korraga.
  • E-poodidel ning portaalidel, kus kliendid sisestavad andmeid, tuleb arvestada sellega, et andmebaasi sünkroniseerimisel kirjutatakse kõik andmed ning vahepealsed muutused lähevad kaduma.
  • Sünkroniseerimise tööriist on mõeldud enamasti lihtsamatele rakendustele, aga teoorias võib see hästi toimida ka suurematega. Anna meile tagasisidet, et saaksime Zone+ rakenduse haldurit paremaks teha, sest ainult tänu klientide tagasisidele ja arendusse kaasamisele oleme jõudnud tänaste tulemusteni.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...