WordPress 6.5 „Regina” on inspiratsioonist tulvil

Ingmar Aasoja
Jaga:

Aprilli alguses avaldati WordPressi uusim versioon 6.5, mida tuntakse nimega „Regina” ja mis tutvustas mitmeid märkimisväärseid uuendusi, eriti seoses Gutenbergi leheehitajaga. „Regina” on inspireeritud kuulsa džässviolinisti, auhinnatud kunstniku ja väljapaistva džässõpetaja Regina Carteri dünaamilisest mitmekülgsusest.

Nii nagu violinist Regina, kes julge uuendajana ja žanripiiride ületajana on tuntud oma tehniliselt meisterliku klassikalise muusika tausta ja sügava džässitunnetusega, puudutab ka tema WordPressi värske nimekaim oma uusima versiooniga kunstnikuhinge igaühes. Vaatame olulisemaid uuendusi allpool lähemalt.

Fontide Teek

Uue Fontide Teegi funktsiooniga saavad veebilehe haldurid nüüdsest lihtsalt lisada ja eemaldada fonte

Uue Fontide Teegi funktsiooniga saavad veebilehe haldurid nüüdsest lihtsalt lisada ja eemaldada fonte, ilma et peaksid kasutama lisapluginaid või tegema koodimuudatusi. See toetab nii kohalikke kui ka Google’i fonte, muutes veebilehe visuaalse kujunduse kohandamise palju lihtsamaks. Funktsioon on ühilduv kõigi Gutenbergi blokk-teemadega ja on kättesaadav ka Zone+ WordPressi Assistendi kaudu.

Täiendatud Revisjonid

Revisjonide funktsionaalsus on laiendatud, et hõlmata nüüd ka blokkide ja stiilide muudatusi. See võimaldab näha kõikide mallide, blokkide ja stiilide muudatuste ajalugu, pakkudes veelgi detailsemat ülevaadet tehtud muudatustest.

Revisjonide funktsionaalsus on laiendatud, et hõlmata nüüd ka blokkide ja stiilide muudatusi.

Täiustatud Tausta- ja Varjutööriistad

Uue, laiendatud tausta- ja varjutööriistadega on nüüd võimalik lihtsasti hallata taustapiltide suurust, kordust ja fookuspunkte. Samuti on lihtsustatud värviliste ülekatete ja varjutuste lisamist, mis aitab muuta veebilehed isikupärasemaks ilma eraldi pilditöötlusprogramme kasutamata.

 Samuti on lihtsustatud värviliste ülekatete ja varjutuste lisamist, mis aitab muuta veebilehed isikupärasemaks ilma eraldi pilditöötlusprogramme kasutamata.
Uue, laiendatud tausta- ja varjutööriistadega on nüüd võimalik lihtsasti hallata taustapiltide suurust, kordust ja fookuspunkte.

Andmevaade

Data View ehk andmevaate funktsioon annab kasutajatele võimaluse efektiivselt hallata lehtede, mallide, mustrite ja malli osade andmeid, pakkudes kas tabeli- või ruudustikkuvaadet ning võimalust teostada massmuudatusi.

Interaktsiooni API

Teemade ja pluginate arendajatele on lisatud uus API, mis loob ühtse standardi interaktsioonide lisamiseks kasutajaliidese blokkidele. Ülevaate sellest API-st leiab WordPressi veebilehel avaldatud postitusest.

Lisaks

Tehniliste täiustuste kõrval on WordPress 6.5 oluliselt parandanud ka jõudlust, sealhulgas postituste ja leheehitaja laadimiskiirus on nüüd enam kui kahekordistunud. Samuti toetab see nüüd AVIF-pildiformaati, mis võimaldab kasutada kvaliteetseid pilte väiksemate failisuurustega. Pluginate arendajad saavad nüüd määrata sõltuvusi, andes paigaldajale selged juhised ja lingid nende paigaldamiseks ning aktiveerimiseks. Lisandunud on üle 110 jõudluse paranduse, mis muudab postituste ja leheehitaja laadimise üle kahe korra kiiremaks ja sisendi töötlemise kuni viis korda kiiremaks.

Kõik need uuendused on saadaval ka Zone+ WordPressi Assistendi kasutajatele ja kui automaatsed versiooniuuendused on Zone+ kaudu sisse lülitatud, toimuvad need uuendused automaatselt.

Versiooni 6.5 täieliku uuenduste loetelu leiab selle väljalaske märkmetest.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...