Amsterdam, siit me tuleme

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 118 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

I_amsterdam
Eeloleval suvel võtab Zone kasutusele uue seadmemajutuspinna Amsterdamis. Loomulikult on meie jaoks tegu märkimisväärse ärilise verstapostiga, kuid ühtlasi tähendab see ka mitme uue tehnilise lahenduse kasutuselevõttu. Järgnevalt tahan just neist veidi kirjutada.

Betoon, elekter ja jahe õhk on sarnaste omadustega riigist riiki, ei saa öelda, et siin midagi erilist senisega võrreldes muutuks. Kuna uue andmekeskuse omanikuks on aga üks Euroopa olulisemaid operaatoreid TelecityGroup, siis ootame neilt ülimat professionaalsust ja meie ootuste igakülgset ületamist. Samas andmekeskuses on esindatud ka Euroopa suurim võrguühenduste ristumispunkt AMS-IX, tagamaks ideaalilähedased tingimused ligipääsuks üle maailma.

Dubleeritud internetiühenduse pakkumiseks jätkub meie koostöö Cogentiga, uue partnerina hüppab pardale üks tõelisi Tier1 tasemal pakkujaid – Level3.
Võrguriistvara osas jääme ustavaks oma senisele tarnijale Brocade, aga kaasame ka maailma ühe innovatiivsema pilveteenustele spetsialiseerunud võrguseadmetetootja Arista. Muide, ka Tallinnas lähevad meil esimesed Arista seadmed käiku juba mais.

Amsterdami võrgulahendus saab meie jaoks olema unikaalne, kuna esmakordselt saab 10 Gbit/s toe kogu kohapealne Layer 2 võrk. See tähendab üle 100 L2 pordi, mis on võimelised andmeid edastama kiirusel üle kümne gigabiti sekundis. Veakindlas active-active konfiguratsioonis on kahe serveri omavaheline potentsiaalne agregeeritud ribalaius seega 20 Gbit/s.

Ilmselt saate aru, et nohkarina, kes on oma igapäevaseid asju toimetanud ka kiirusel 2400 bps, oli minu esimene reaktsioon neid numbreid nähes “Holy shit!”

Serverite poole pealt jätkame Fujitsu serveritega. Nende globaalne müügivõrk tagab, et meie tarned ning garantii toimivad sujuvalt nii Tallinnas kui ka Amsterdamis.

Sarnaselt võrgupoolele ootab siin ees tehnoloogiline hüpe: nimelt saavad kõik uues lokatsioonis asuvad kliente teenindavad serverid loomulikult viimase põlvkonna komponendid, kuid lisaks sellele on nad kõik vaikimisi varustatud SSD ketastega ning täiendavate 10 Gbit/s liidestega.

Eelinfona pillan veel, et Amsterdam lisandub meie Pilveserverite käideldavustsoonide valikusse ilmselt juba juuli esimeses pooles ja kui kõik läheb hästi, siis ootavad teises poolaastas Zone pilveteenuseid ees suured-suured positiivsed tehnoloogilised uuendused.

Loomulikult ei tähenda see, et uus asukoht meilt lähikuudel veidi täiendavat tähelepanu saab, et me nüüd Tallinnas asuva taristu unarusse jätame. Vähe sellest: 10 Gbit/s võrgu laiendus leiab aset ka siin ning kõik tehnoloogilised uuendused, mis Amsterdamis end tõestavad, leiavad juba esimesel võimalusel juurutamist ka siin.

Elevust lähikuudesse jagub 🙂

Populaarsed postitused

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...