Ära jää maha: hüppa BIMI rongile

Kaarel Urva
Jaga:

Eelmisel aastal kajastasime oma blogis uue e-posti tehnoloogia, BIMI standardi aina kasvavat populaarsust ning seda, kuidas see pakub turundajatele aina enam ja enam unikaalset ning turvalist väärtust. Vahepeal on selles osas toimunud suur edasiminek ning olulisimale sellest käesolevas postituses nüüd keskendumegi.

Ära jää maha: hüppa BIMI rongile

Tuletame siin alguses kohe meelde olulisima: BIMI ehk Brand Indicator for Message Identification standardit kasutava domeeninime alt saabunud kirja saab vastuvõtja paremini eristada tänu selle ees olevale verifitseeritud logole. Tasub teada, et Zone Webmailis kuvatakse BIMI logo ainult siis, kui see on kaetud Verified Mark Certificate ehk VMC sertifikaadiga, millest allpool ka juttu tuleb.

Tähelepanelikud kasutajad on vast märganud, et Zone Webmail on BIMI logosid kuvanud alates 2022. aasta oktoobrist ning nüüd on oma e-posti platvormil selleni jõudnud ka veebigigant Google. See tähendab, et Google Worksuite’, Gmail’i ja G Suite legacy kasutajatele kuvatakse BIMI abil verifitseeritud kirjade ees lisainfot, kuid ka seal on selle eelduseks VMC sertifikaadi olemasolu.

Eriti tasub tähelepanu pöörata sellele, et nüüd kuvatakse Gmailis kirja saatja logo kõrval lisaks ka sinist verifitseerimismärki, mis annab teada, et domeen kasutab BIMI-d. Kui näed kirja saatja real seda märki, siis võid kindel olla, et logo ja saatja taust on valideeritud ning sertifitseeritud. Tasub teada, et Gmail kuvab logosid ka teiste kirjade puhul, näiteks kui kasutatakse Google’i profiilipilti või ilma VMC-ta valideeritud BIMI logo.

See kõik on erakordselt positiivne uudis eelkõige neile, kes on näinud tubliste vaeva BIMI standardi implementeerimisel.

Kui vaadata Zone serveritesse saabuvaid kirju, siis on rõõm näha, et hiljuti on BIMI ja VMC kasutajate hulk tasapisi kasvanud – peamiselt suuremate ettevõtete hulgas. Arusaadavalt on BIMI hetkel pigem premium-klassi toode, mis nõuab suuremat pingutust kui näiteks lihtsalt sertifikaadiga kodulehe loomine.

Sellise jõupingutuse on ette võtnud näiteks järgmiste teenuste omanikud: energia.ee, Ikea.ee, wise.com, enefit.ee, paf.ee ja paljud teised. Tänu sellele on nende kirju nüüd võimalik Gmaili vahendusel paremini visuaalselt eristada. Kusjuures – Zone.ee on kasutanud BIMI-d koos VMC sertifikaadiga juba alates 2022. aasta veebruarist!

Samas oleme aga ka märganud trendi, kus paljud ettevõtted on BIMI kasutuselevõtu pooleli jätnud – nad on teinud vajalikud sammud logo töölesaamiseks, kuid jätnud tellimata VMC sertifikaadi. See aga on BIMI kasutuselevõtu juures kõige olulisem osa, sest just VMC abil kuvatakse autentset logo Webmailis või näidatakse Gmailis sinist verifitseerimismärki, mis kinnitavad, et “Jah, see kiri on tõepoolest pärit sellelt, kes ta ka väidab olevat”.

Tuletame veelkord meelde, et oleme valmis ettevõtteid aitama VMC sertifikaadi kasutuselevõtul, sest oleme seda teekonda Zone.ee näitel korduvalt läbinud ning meil on väga head suhted ka ühe VMC-tehnoloogia väljatöötajaga, DigiCert’ga.

Seega – ole uuendusmeelne ja võta meiega ühendust aadressil sales@zone.ee, et saaksime aidata sinu e-kirjadel postkastides paremini silma paista!

PS! BIMI kodulehel on võimalik järgmise tööriista abil kontrollida, kas domeenil on BIMI sertifikaat ja kas see on ka VMC sertifikaadi abil verifitseeritud: BIMI Inspector – BIMI Group

Populaarsed postitused

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...

Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Kuidas see platvorm on nii "nutikas" ja...

Zone Veebiakadeemia - lihtsad tööriistad kodulehega alustamiseks

blogi
Zone Veebiakadeemia uue hooaja värskeimas osas räägib Zone arendustiimi juht Ingmar kasulikest tööriistadest, mis aitavad sul hõlpsalt ja arusaadavalt...