BIMI muudab e-kirjad turvalisemaks ja silmatorkavaks

Kaarel Urva
Jaga:

Mis on BIMI?

BIMI (Brand Indicator for Message Identification) on populaarsust koguv uudne e-posti tehnoloogia, mis toob endaga kaasa enneolematu kooskõla ettevõtete turunduse ja küberturvalisuse vahel.

Nimelt võimaldab BIMI standard tõsta oma e-kirju esile üldisest sõnumite massist, tähistades kirjad saatja brändi logoga ja ühtaegu maandada e-posti kaudu teostatavate rünnakute riske, nagu näiteks õngitsusrünnakud klientide vastu või juhtide/töötajate identiteedi vargus.

Kuna tegemist on väga uue standardiga, siis kuvatakse BIMI logosid täna peamiselt globaalselt oluliste e-posti teenusepakkujate keskkondades Apple, Gmail, Yahoo jne. Nüüd on nende keskkondade hulka jõudnud ka Zone Webmail nagu näitab: tunnustatud teenuspakkujate nimekiri BIMI ametlikult veebilehel.

Tänu sisendkaustas kuvatavale brändi logole tõuseb adressaadi huvi kirja saatja vastu ja see tagab eelise e-posti turunduses. 2021. aastal läbi viidud Red Sift uuringu kohaselt tõstis BIMI kasutamine kirjade avamise protsenti 38% ja usaldust kuni 90%.

BIMI peamine eesmärk on siiski e-posti usaldusväärsuse tõstmine maailmas, kus õngitsuskirjade ja nende ohvriks langemise hulk on jätkuvalt tõusuteel. BIMI on võimalik kasutada vaid domeenidel, mis on kasutusele võtnud SPF, DKIM ja DMARC tehnoloogiad, mis omakorda võimaldavad tõendada e-kirjade lähteserveri autentsust.

BIMI ja Zone Webmail

Kuigi mitmed e-posti keskkonnad ja rakendused üritavad e-kirjade kõrvale kuvada logosid valideerimata allikatest (mis muudab implementeerimise küll lihtsamaks, aga küberturbega seotud riske seevastu tõstab), siis Zone Webmaili keskkonnas oleme valinud kindlama ja turvalisema BIMI standardi juurutamise tee.

Zone Webmailis on saatjal vaja oma domeenilt saadetud kirjade kõrval logo nägemiseks teha järgmist:

Senisele kogemusele tuginedes saame öelda, et nende tingimuste täitmine on küll aeganõudev töö, kuid tulemus on pingutust igati väärt ja see tõstab ettevõtte silmapaistvust ning usaldust märgatavalt.

Oleme selle protsessi käigus õppinud palju olulist ja põnevat ning sel põhjusel tahame oma kogemust huvilistega ka jagada. Küsi BIMI kasutuselevõtuks julgelt pakkumist ja nõu meie aadressilt sales@zone.ee !

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...