Lühim .EE domeen läks kaubaks rekordhinnaga

Lemme Suve
Jaga:

Lühikesi ja löövaid domeeninimesid otsivad kõik interneti-äri alustajad ja turundajad, lootuses leida enesele see kõige parem. Paljud veedavad piineldes nädalaid, et leida täiuslik domeen, uurides selleks erinevaid võimalusi, tehes ajurünnakuid ja analüüsides saadud tulemusi. Domeeninimi peaks olema tähenduslik, loogiline, usaldusväärne, lühike ja selge. Eestis on sel teemal asja põnevaks teinud hiljuti käivitunud reserveeritud domeenide oksjon, tänu millele leidis üleeile rekordsumma eest endale omaniku üks lühimaid domeene ehk 1.ee.

Lühikesed, eriti just ühetähelised ja -numbrilised domeeninimed on ilmselt veebi kuumim kaup üldse. Need on Internetimaailmas tõenäolisemalt kõige rariteetsemad, sest neid on väga keeruline, et mitte öelda võimatu leida. Sest reeglina on need juba kellegi teise valduses. Ja kui neid ongi järelturul või oksjonitel saada, siis on need ka ääretult kallid omandada. Paljudel juhtudel on domeeninime pikkus seotud ka konkreetse tippdomeeni reeglitega. Näiteks: .EE-l oli lühimatest seni vabalt saada vaid kahetähelist kombinatsiooni. Sama reegel käib ka .EU domeeni kohta.

.EE domeeni osas tasub siiski nüüd silmi lahti hoida, sest hiljuti tõi Eesti Interneti SA turule aastaid reserveerituna hoitud domeeninimed. Omanikke ootavad paljud eksklusiivsed domeenid – mitmed Eesti kohanimed, riiginimed, tähed ning numbrid, teiste seas ka ühetähelise ja -numbrilised domeenid. Et näha, millised domeenid on saadaval, siis tasub jälgida .ee domeenioksjonit. Lähemal ajal müüki tulevad domeeninimed leiad oksjonite kavast.

.EE domeenioksjonil osteti selle nädala alguses eriti eksklusiivne domeen – 1.ee. Meie kolleegid, kes monitoorivad pidevalt põnevusega oksjonit, jõudsid märgata et 1.ee läks müüki lausa 11 111 euro eest. Küsimus on, kas tegu on Eesti kõigi aegade kohaliku rekordiga?

Uurisime värskelt 1.ee domeeniomanikult, milline oli tema .EE oksjonikogemus ja kui kaugele oli ta oma panustega valmis minema. Anonüümsust palunud domeeni omandanud ettevõtte esindajaga rääkides saime teada, et ta sisenes oksjonile avatud suhtumisega ning konkreetseid plaane panuste osas ei olnud ta esiti kavandanud. Uurisime sedagi, millised on aga tema edasisised plaanid soetatud domeeniga.

“Mõtteid on mitmesuguseid ja olen avatud ka koostööpakkumistele. Plaanis on edaspidigi jälgida huviga domeenioksjonitel toimuvat,” rääkis värske domeeniomanik meie blogile. Muidugi huvitas meid seegi, miks ta panustas lõppsummaks just 11 111 eurot. Ta kinnitas, et tegu ei olnud siiski müstika ega numbrimaagiaga, vaid eelmise panuse samm mängis just sellise olukorra talle kätte ja ühtlasi tundus see number sümboolne.

Soovime oksjonivõitjale palju õnne ja ootame huviga, mida põnevat toob tulevik veel lisaks käimasolevalt domeenioksjonilt.

Domeenioksjonil tasub kõigil silm peal hoida, sest iial ei tea, mida põnevat pakutakse. Uuri lähemalt siit.

Vabasid domeene saad registreerida aga siit.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...