Lühim .EE domeen läks kaubaks rekordhinnaga

Lemme Suve
Jaga:

Lühikesi ja löövaid domeeninimesid otsivad kõik interneti-äri alustajad ja turundajad, lootuses leida enesele see kõige parem. Paljud veedavad piineldes nädalaid, et leida täiuslik domeen, uurides selleks erinevaid võimalusi, tehes ajurünnakuid ja analüüsides saadud tulemusi. Domeeninimi peaks olema tähenduslik, loogiline, usaldusväärne, lühike ja selge. Eestis on sel teemal asja põnevaks teinud hiljuti käivitunud reserveeritud domeenide oksjon, tänu millele leidis üleeile rekordsumma eest endale omaniku üks lühimaid domeene ehk 1.ee.

Lühikesed, eriti just ühetähelised ja -numbrilised domeeninimed on ilmselt veebi kuumim kaup üldse. Need on Internetimaailmas tõenäolisemalt kõige rariteetsemad, sest neid on väga keeruline, et mitte öelda võimatu leida. Sest reeglina on need juba kellegi teise valduses. Ja kui neid ongi järelturul või oksjonitel saada, siis on need ka ääretult kallid omandada. Paljudel juhtudel on domeeninime pikkus seotud ka konkreetse tippdomeeni reeglitega. Näiteks: .EE-l oli lühimatest seni vabalt saada vaid kahetähelist kombinatsiooni. Sama reegel käib ka .EU domeeni kohta.

.EE domeeni osas tasub siiski nüüd silmi lahti hoida, sest hiljuti tõi Eesti Interneti SA turule aastaid reserveerituna hoitud domeeninimed. Omanikke ootavad paljud eksklusiivsed domeenid – mitmed Eesti kohanimed, riiginimed, tähed ning numbrid, teiste seas ka ühetähelise ja -numbrilised domeenid. Et näha, millised domeenid on saadaval, siis tasub jälgida .ee domeenioksjonit. Lähemal ajal müüki tulevad domeeninimed leiad oksjonite kavast.

.EE domeenioksjonil osteti selle nädala alguses eriti eksklusiivne domeen – 1.ee. Meie kolleegid, kes monitoorivad pidevalt põnevusega oksjonit, jõudsid märgata et 1.ee läks müüki lausa 11 111 euro eest. Küsimus on, kas tegu on Eesti kõigi aegade kohaliku rekordiga?

Uurisime värskelt 1.ee domeeniomanikult, milline oli tema .EE oksjonikogemus ja kui kaugele oli ta oma panustega valmis minema. Anonüümsust palunud domeeni omandanud ettevõtte esindajaga rääkides saime teada, et ta sisenes oksjonile avatud suhtumisega ning konkreetseid plaane panuste osas ei olnud ta esiti kavandanud. Uurisime sedagi, millised on aga tema edasisised plaanid soetatud domeeniga.

“Mõtteid on mitmesuguseid ja olen avatud ka koostööpakkumistele. Plaanis on edaspidigi jälgida huviga domeenioksjonitel toimuvat,” rääkis värske domeeniomanik meie blogile. Muidugi huvitas meid seegi, miks ta panustas lõppsummaks just 11 111 eurot. Ta kinnitas, et tegu ei olnud siiski müstika ega numbrimaagiaga, vaid eelmise panuse samm mängis just sellise olukorra talle kätte ja ühtlasi tundus see number sümboolne.

Soovime oksjonivõitjale palju õnne ja ootame huviga, mida põnevat toob tulevik veel lisaks käimasolevalt domeenioksjonilt.

Domeenioksjonil tasub kõigil silm peal hoida, sest iial ei tea, mida põnevat pakutakse. Uuri lähemalt siit.

Vabasid domeene saad registreerida aga siit.

Populaarsed postitused

Partner soovitab: Kodulehe hooldus ehk kuidas kaitsta seda küberrünnakute eest

MarketingSharks
Veebiarenduse maailmas on WordPress vaieldamatult üks kõige populaarsemaid sisuhaldussüsteeme.

Hea klienditugi on edu valem ehk halloo, miks sa ei vasta?

Martti Varik
Kui suur võib olla pettumus olukorras, kus vajad kiiresti töömeest või ehitajat ning saadad e-posti päringu kaheksale spetsialistile, aga mitte keegi...

Lühim .EE domeen läks kaubaks rekordhinnaga

Lemme Suve
Hiljuti tõi Eesti Interneti SA turule aastaid reserveerituna hoitud domeeninimed. Omanikke ootavad paljud eksklusiivsed domeenid - mitmed Eesti kohanimed,...

Vana veebimeil läheb hingusele, on aeg uuendada harjumusi!

Kaarel Urva
31. oktoobril 2023 tõmbame juhtme seinast oma vanal veebimeilil (webmail.zone.ee), mis on viimased neli aastat paralleelselt kasutuses olnud uue, pidevalt...