Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
Jaga:

Täiustatud serverihaldus unikaalse ZoneOS platvormiga

ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Miks on see platvorm ühtlasi nii “nutikas” kui ka eristuv? Käesolevas blogiposituses toome välja mõned olulisemad funktsioonid, mida “nutikas” eneses sisaldab.

Vaatame esmalt peale sellele, mida me “nutikalt” platvormilt leiame:

  • 24/7 Monitooring: Zone tagab kogu nutika platvormi pideva jälgimise. See tähendab, et võimalikud probleemid avastatakse ja lahendatakse kiiresti. Monitooring hõlmab kõiki Zone hallatavaid tarkvarasid – alates veebi- ja meiliserveritest kuni varunduslahenduste ja MySQL andmebaasideni.
  • Pidevad turvauuendused: Turvalisus on esmatähtis. Zone viib regulaarselt läbi platvormi turvauuendusi, tagades, et teenused on kaitstud uusimate ohtude eest. CVE parandused jõuavad ZoneOS platvormile mõne päeva jooksul, kriitilised uuendused isegi tundidega.
  • Igapäevased varukoopiad: Andmete kaotus võib olla katastroofiline. Zone’i nutikas platvorm teeb igapäevaseid varukoopiaid, säilitades neid 14 päeva, et võimaldada andmete taastamist varasemasse seisundisse. Võime julgelt kinnitada, et Zone suhtumine andmete varundamisse on maailmatasemel: varukoopiad tehakse eraldi serveriruumis, kasutades RAID kettalahendusi, mis tagavad andmete ohutuse isegi ühe ketta (NVMe SSD) rikke korral.
  • MinuZone halduspaneel: Zone pakub kasutajasõbralikku MinuZone halduspaneeli, mis võimaldab lihtsat juurdepääsu erinevatele platvormi aspektidele – serveriseadistustest ligipääsude ja domeenide ning e-posti kontode haldamiseni.
  • Mitmekülgne veebiserveri funktsionaalsus: Zone hallatud platvormil on ulatuslikud võimalused, alates veebiserveri seadistusest kuni ligipääsude haldamiseni, kõik mugavalt eesti-, inglise-, soome- ja venekeelses liideses.
  • Klienditugi: Kui sul tekib küsimusi või probleeme, siis on Zone klienditugi valmis aitama. Viimase pooleteise aasta jooksul on keskmine vastamisaeg telefoni teel olnud 30 sekundit, tagades kiire ja asjatundliku abi.

Halduseta serveri platvorm: Privaatserver ja Pilveserver VPS

Halduseta ehk unmanaged serverid tähendavad, et teenusepakkuja vastutab ainult riistvara ja võrguühenduse eest, jättes tarkvara, turvalisuse ja hoolduse kliendi hooleks.

Zone halduseta platvormil paigaldatakse kliendi valitud operatsioonisüsteem, kuid edasine haldus ja vastutus jäävad kliendi kanda. Klient peab tagama tarkvara seadistuse, turvalisuse, regulaarse hoolduse, varundamise ja tarkvara uuendamise. Riistvaraliste probleemide korral halduseta privaatserveris peab klient ise Zone kliendituge teavitama, sest Zone ise neid aktiivselt ei monitoori.

Erinevalt hallatavatest serveritest, kus teenusepakkuja pakub täielikku tuge ja haldust, on halduseta serverid sobilikud kogenud IT-spetsialistidele ja ettevõtetele, kes soovivad täielikku kontrolli oma serveri üle, kaasa arvatud root-kasutaja õiguseid.

Nutikas Pilveserver vs Pilveserver VPS: Kumb sobib sinule?

Peatun korraks ka Zone “nutika” tootevaliku uusimal teenusel, milleks on Nutikas Pilveserver ning võrdleme seda traditsioonilise pilveserveriga. Nutikas Pilveserver on suunatud neile, kes soovivad majutada oma veebilehte või rakendust eraldatud ressurssidega pilveserveris ilma, et peaks serveri haldamisega ise tegelema. See teenus kasutab samamoodi unikaalset ja innovaatilist ZoneOS operatsioonisüsteemi ja haldusliidest, mis teeb kasutuselevõtu lihtsaks ja kiireks.

Zone Pilveserver VPS pakub virtualiseeritud töökoormusteks optimeeritud, sinule meelepärasel Linuxi distributsioonil põhinevaid virtuaalseid masinaid, millele on root-taseme ligipääs. See on ideaalne lahendus neile, kes vajavad spetsialiseeritud rakenduste jooksutamiseks täielikku kontrolli operatsioonisüsteemi üle.

Kokkuvõttes sobib Nutikas Pilveserver neile, kes soovivad oma veebilehte või e-poodi majutada võimsa ressursiga pilveserveris, ilma haldamisega tegelemata. Pilveserver VPS on mõeldud neile, kes vajavad operatsioonisüsteemile täielikku ligipääsu jooksutamaks spetsialiseeritud rakendusi, mida tavapärane veebimajutusteenus ei toeta.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Martin Kirs
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Martin Kirs
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Martin Kirs
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

Martin Kirs
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...