Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
Jaga:

Kodulehe ehitamist hõlbustavate pluginate mitmekesisus on ilmselt põhjuseks, miks WordPressi jätkuvalt maailma populaarseimaks sisuhalduplatvormiks peetakse. Tõenäoliselt üks viimase aja tõhusamaid tööriistu, mis teeb ka täiesti algajale kodulehe ehitamise protsessi lihtsaks ja mugavaks, on nüüd ilma lisatasuta Zone veebimajutusteenuse klientide käsutuses. Saame tuttavaks Zone+ WordPressi Assistendiga.

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Sinuga liblikate keeles rääkinud pooljumala staatuses inimene tegi töö ära ja esitas sulle selle eest ilusat summat sisaldava arve, mille sa pisarsilmi ka ära maksid. Peale seda võisid enesele uhkelt kinnitada: mul on nüüd koduleht!

Toome ennast nüüd aga tänapäeva: kui sa oled Zone klient, siis kodulehe loomiseks piisab vaid mõne lausega kirjeldatavast ideest ning vaid mõnest sekundist, mis selle idee mustandiks vormib. Sealt edasi on päris sinu enda kodulehe tuunimine otsekui käkitegu: sina saad keskenduda oma kodulehe viimistlemisele ja veebidisainer, keda sa seekord ei palganud, saab keskenduda oma memuaaride kirjutamisele.

Säästab sinu aega

WordPress võib algajale veebihuvilisele tänagi esmapilgul tunduda hirmutav, kuid õnneks on sellele loodud abilised nagu Zone+ WordPressi Assistent, tänu millele saad WordPressiga kiiresti sina peale. Tegemist on tööriistaga, mis aitab sul kiiresti ja hõlpsalt luua professionaalseid ja pilkupüüdvaid veebilehti, kaasates loomeprotsessi nii tehisintellekti kui ka intuitiivse liidese. Ta annab vastuse sind painavale küsimusele, mida soovid oma kodulehega ette võtta ning paigaldab vastavalt sinu soovidele kõik vajalikud pluginad ehk pistikprogrammid, ilma et peaksid selleks enne veebis tuhnima ja nuputama, millist pluginat valida.

Lisaks pole enam vaja veeta pikki tunde nokkides keerulist koodi, mille tulemuseks on igava väljanägemisega koduleht. Assistent säästab sinu väärtuslikku aega, mida saaksid kasutada oma äri või hobide arendamiseks või muude kasulik-toredate tegevuste edendamiseks.

Protsess on megalihtne

Assistendi abiga on kodulehe ehitamine lihtsamast lihtsam: alustamiseks pole tarvis teha muud, kui valida oma ettevõtte või projekti tegevusala ja määrata sellele nimi. Seejärel saad teha valiku soovitud eesmärkidest, mida plaanid oma veebilehega saavutada. Sealt edasi vali sulle meelepärane veebilehe kujundus ning selle näidiste seast saad valida sobiva paigutuse ja struktuuri menüüle, tekstidele ja piltidele. Järgmise sammuna antakse ohjad üle tehisintellektile, kellele tuleb kirjutada võimalikult täpne sisend selle kohta, kes sa oled ja mida sa teed ning selle põhjal genereeribki Assistent sulle valmis kodulehe mustandi.

Assistendi halduspaneel on lihtne ja arusaadav

Sinul tuleb veel vaid hoolitseda lõppviimistluse eest, tuunides mustandi ainulaadseks koduleheks. See kõik on tegelikult väga lihtne ja lõbus protsess, sest Assistent pakub sulle ulatuslikku valikut eelkujundatud elementidest, mustritest ja mallidest: sina valid meelepärase malli ja kohandad seda vastavalt oma soovidele ja vajadustele. Olgu selleks siis fondi suurus, värvid, paigutus või mis tahes muu disainielement – see annab sulle vabaduse luua just sellise veebilehe, nagu sa soovid.

Disaini saad valida kümnete mallide seast

Paranda AI kirjutatud tekstid!

Ehkki Assistent ja AI teevad sinu eest ära väga suure osa tööst, tasub alati eriti kriitilise pilguga üle käia ka kõik tekstid, sest AI võib teinekord sulle kokku pusserdada ka sellist kelbast, mille parandamata jätmine võib hiljem piinlikkust põhjustada. Seega loe iga lause hoolega enne selle avaldamist üle. Tehisintellekti tekstiabi ongi mõeldud pigem selleks, et saaksid vastuse oma küsimusele „KUHU ma midagi kirjutama pean”, mitte küsimusele „MIDA ma siia kirjutan”.

Tekstiloomes tuleb appi AI, kuid alati tasub AI loodud tekstid põhjalikult üle toimetada.

Assistent teeb veebiloome ääretult lihtsaks, seega ära karda eksperimenteerida. See on parim viis õppida, kuidas erinevad disainielemendid töötavad ja kuidas need mõjutavad sinu veebilehe üldist välimust. Lisaks õpid protsessi käigus aina enam ja enam WordPressist aru saama.

Ka professionaal leiab midagi

Tegelikult sobib Assistent suurepäraselt ka kogenud WordPressi entusiastidele, kes otsivad viise, kuidas oma veebilehtede väljanägemist ja funktsionaalsust parandada. Kogenum kasutaja leiab sealt edasijõudnute funktsioone nagu kohandatud CSS ja JavaScript. See aitab sul kodulehe luua puhtalt WordPressi baasil töötaval Gutenbergil, mis kindlustab ühtse kasutajakogemuse ka neile, kes on sattunud näiteks varem haldama mõnda WordPressil baseeruvat kodulehte vaid andmete sisetamiseks. See tähendab, et kasutaja ei pea õppima uusi ja keerukaid, näiteks Elementori vm sarnase builderi sarnaseid lahendusi.

Struktuuri ja menüüde kohandamine on imelihtne.

Assistent tuleb sulle vastu ka sellises imetabases maailmas nagu optimeerimine ja SEO, mida tänapäevases veebimaailmas ei tasuks kohe kindlasti kahe silma vahele jätta. Assistent aitab küll luua visuaalselt meeldivaid lehti, kuid lisaks veendu, testi ja vajadusel paranda ning täienda, et su veebilehed laeks kiiresti ja oleksid otsingumootoritele meelepäraselt tuunitud.

Abi on alati käepärast

Assistendi abi aga ei piirdu ainult lehe loomisega. Ka edasiste tegevuste ja sammude juures saab tema tuge ja põhjalikku juhendamist kasutada. Samuti saad olla kindel, et sinu kasutuses on alati värskeim WordPress Assistendi versioon. Automaatsete uuendustega ajakohastatakse regulaarselt tuumikfaile, pistikporgramme ja valitud WordPressi teemat.

Kodulehe loomiseks tuleb kõigepealt meie lehel välja valida omale meelepärane serveriteenuse pakett. Alustamiseks sobivad kolm järgmist:

  • Starter – See pakett sobib hästi kui alustad oma esimese kodulehe tegemist ning soovid ennast Internetis nähtavaks teha
  • Business – Kindel valik kasvava e-äri püstihoidmiseks, suurem maht veebile ja e-postile ning rohkem samaaegseid veebikülastajaid
  • Pro – Parim valik suurema külastatavusega WooCommerce e-poele või portaalile

Olenevalt paketist saad valida kettamahu suuruse ja postkasti mahu. Mida kõrgema taseme pakett, seda rohkem lisavõimalusi ja rohkem jõudlust. Pole vahet millise neist valid, üks on kindel – WordPress Assistendi kasutus ei too kaasa mingeid täiendavaid lisakulutusi ja jääb alati tasuta osaks Zone’i serveriteenusest. Ja kui peaks juhtuma selline tore asi, et sinu leht muutub populaarseks, mistõttu selle haldamine ja uute funktsionaalsuste lisamine hakkab üle jõu käima, siis leiad kiiresti abi meie asjalike koostööpartnerite seast.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...