WordPressi viimine HTTPS peale

Peeter Marvet
Jaga:

Antud blogipostitus on 93 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

WordPressi veebi viimine HTTPS peale on lihtne – vaja on tellida Let’s Encrypt sertifikaat, muuta aadressis http:// ümber https://-iks ning asendada olemasolevates postitustes olevad pildi- ja sisulingid (selleks leiab abi pluginast).

Mõnel puhul võib http:// olla ka teemasse kirjutatud – siis ei jää muud üle, kui tuleb need kohad teema-failidest üles otsida ja asendada https://-iga (kui pole varem teema muutmisega tegelenud, siis tasub selleks punktiks küsida veebimeistri abi).

  1. Telli serverile Let’s Encrypt sertifikaat –  Minu Zone » Halda » Veebiserver » Let’s Encrypt, valida tuleb vaid vastav server (või alamdomeen). Sertifikaat väljastatakse nii www-ga kui ilma aadressile, samuti kõigile olemasolevatele aliastele. Kui sertifikaadi väljastamine ei õnnestu, on tõenäoliselt mingi probleem veebiserveri seadistustega, kirjuta info@zone.ee ja küsi julgelt abi.
  2. HTTPS toe käivitumine võtab kuni 10 minutit, võta üks kohv/tee/vesi.
  3. Sisene turvaliselt haldusliidesesse https://[firmanimi.eu]/wp-admin
  4. Muuda Sätted » Üldine saidi aadressis http:// ümber https:// -iks
  5. Paigalda ja lülita sisse Velvet Blues Update URLs plugin, seejärel mine Tööriistad » Update URLs ning sisesta Old URL lahtrisse oma veebi aadress http:// -ga ja New URL lahtrisse https:// -ga. Märgi kõik lahtrid peale GUID ja käivita asendus. Seejärel võid plugina deaktiveerida ja kustutada.
  6. Vaata veebis ringi – kas kõigi lehtede puhul on aadressiribal lisaks https://-ile näha ka “Secure”? Kui jah, siis õnnitlen!
    Kui ei, siis on teemas (või mõnes vanas pluginas) viidatud piltidele, fontidele, CSS-ile, või JavaScriptile kasutades http://-d. Selle kordategemiseks on vaja muuta vastavaid faile, seega tuleks leida üles oma veebimeister – aga tegevus on näha ka videos (ei ole väga keeruline, aga kui pole varem teemafaile puutunud küsi parem abi).
  7. Kui kõik lõplikult korras võiks minna veelkorda Minu Zone » Halda » Veebiserver ning Seadete või Alamdomeenide all klõpsata nuppu “Suuna kogu liiklus HTTPS peale” – nii saavad kõik URLid korraliku 301-ümbersuunamise.

Populaarsed postitused

Zone teenused teel rohelusse

Ardi Jürgens
Tänavu suvel alutasime oma taristu ülekolimist Baltikumi kaasaegseimasse ja turvalisimasse andmekeskusesse. Koostöö Greenergy Data Centers’iga kasvatab...
Paketiuuendus: automaatsed tõmmised ja pikem varukoopia säilimine

Paketiuuendus: automaatsed tõmmised ja varukoopia pikem säilimine

Ingmar Aasoja
Meil on hea meel teatada, et Zone veebimajutusteenuse Pro paketi kasutajatele on nüüd saadaval automaatsed igaöised Zone+ tõmmised ning varukoopia...
Zone+ Turvamonitooring tagab rahuliku ööune

Zone+ Turvamonitooring tagab rahuliku ööune

Kaarel Urva
Veebilehe turvalisuse tagamise olulisuses ei kahtle tänapäeval enam mitte keegi. Sellegipoolest tuleme põhitõdede juurde käesolevas blogipostituses...

Toores jõud ja nutikus - võitmatu kooslus

Ardi Jürgens
Saame taaskord kinnitada, et just Zone klientide käsutuses on parim võimalik veebimajutuse platvorm. Juba täna teenindavad osasid meie klientide serverid,...