Panime vanadele hagu alla!

Peeter Marvet
Jaga:

Sisuliselt tähendab see seda, et aastal 2000 tellitud Zone Virtuaalserverid on  nüüd tehnilisest vaatest enam-vähem-täpselt sama vinge raua peal, nagu 2018 kevadel tellitud. Sama protsessori taktsagedus ja tuumade arv, sama kiired SSD kettad, samad Fujitsu serverid.

“Ja see pole veel kõik!” – nimelt lähevad uued serverid meie vastvalminud 10-gigabitisesse võrku, mis muudab muuhulgas kiiremaks nende suhtluse andmebaasiserveritega.

Zone on nagu pensionifond – sina maksad iga kuu latte ja kabanossi jagu raha, meie ostame selle eest aina vingemaid rakette servereid ja võrgukola. Põhimõtteliselt win-win olukord: meil on kindlam tunne teenust pakkudes, sinu e-äri saab aga hoobilt vunki juurde.

Esimene riistvarauuendus toimus 24. aprilli öösel, kui vahetusse läks SN24 nime all tuntud server, mille peal olevad veebid jagavad IP-aadressi IP 217.146.69.24 (teiste uuenduste kohta leiab inffi http://status.zone.eu lehelt).

Kuna sellesse “väiksesse uuendusse” läheb … no ütleme, et Lamborghini jagu raha, siis tahaks kohe Tuleva eeskujul klientidele näidata, kuhu nende raha läheb ja kuidas kiirus kasvab.

Minu “petsmark” testrakenduseks on üks tavapärane veebipood: WordPress+WooCommerce+WPML ja Flatsome teema, ilma cache ja muude optimeerivate pluginateta. See saab loader.io abil 3 minuti jooksul koormuseks 1-30 kasutajat – ning siis on aeg tibusid lugeda.

Mida väiksem on päringu kestvus, seda parem (ja 30 samaaegse päringu serveerimine alla 1 sekundi … on eriti sheff):

Peamine võit tuleb suuremast hulgast protsessorituumadest, sellest ka võime teenindada rohkem samaaegseid päringuid. Minimaalse päringu kestvuse nii suurt paranemist me ise ei oodanud, sest taktsagedused pole viimasel ajal väga palju kasvanud, aga ilmselgelt on toimunud nii protsessorite kui ka serveriarhitektuuri vallas positiivseid arenguid.

AGA! Kui need mõnisada millisekundit kõrvale jätta, siis mõjutab sinu veebi kiirust peamiselt ikka kasutusel olev PHP versioon (see peaks olema 2018 kevadel 7.2) ning rakendus ise ja selle lisad. Kuidas pudelikael üles leida, sellest räägib minu blogipostitus Miks mu veeb aeglane on? Vaata BlackFire abil järgi!

ps. Serverite vahetamine toimub öösel kella 1-3 vahel, tekitades ca 2-tunnise katkestuse veebi töös (e-post, DNS jt teenused ei ole sellest mõjutatud). Info vahetuse kuupäeva kohta saadetakse e-postiga.

Populaarsed postitused

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...