5 kasulikku WordPressi pluginat, mille lisamisele võiks iga kodulehe looja mõelda

blogi
Jaga:

Kodulehe loomisel on teadupoolest oluline roll pistikprogrammidel ehk pluginatel, mis aitavad suurendada sinu veebi funktsionaalsust. Näiteks maailma kõige populaarsem sisuhaldussüsteem WordPress pakub kasutajatele tuhandeid erinevaid pluginaid, kuid tihtipeale tavainimene ei oskagi nende seast endale sobivaid välja valida.

Järgnevalt oleme välja toonud viis tasuta WordPressi pluginat, mis võivad kodulehe omanikule kasu tuua.

Contact Form 7

Igal kodulehel võiks kindlasti olemas olla kontaktivorm, mille kaudu saab saiti külastav isik sinuga ühendust.

Contact Form 7 plugin võimaldabki veebilehele lisada kontaktivormi, mis teeb klientidega suhtlemise oluliselt lihtsamaks ja mugavamaks. Pluginaga saab luua nii lihtsamaid kui ka keerulisemaid vorme.

Tugevusena võib veel välja tuua võimaluse lisada Google recaptcha süsteemi, mis takistab robotitel sinu kodulehel tegutsemast.

Yoast SEO

Et sinu koduleht oleks otsingumootoris pidevalt nähtaval kohal, tuleb kahtlemata tähelepanu pöörata SEO-le (search engine optimization ingl k). WordPressile mõeldud Yoast SEO plugin täpselt seda aitabki sul saavutada.

Tegu on vaieldamatult parima SEO pluginaga WordPressi jaoks, mille eesmärk on mõistagi tõsta veebileht otsingutulemustes kõrgemale positsioonile. Yoast SEO võimaldab sul lisada tiitli, metakirjelduse ja peamise märksõna – kõik tähtsad elemendid optimeerimiseks.

iThemes Security

Internetiavarustes tegutsevate küberkurjategijate arv kasvab iga aastaga ning tänapäeval võivad ohvriks langeda isegi väiksemad ja pealtnäha süütud veebid. Kodulehe turvalisuse suurendamiseks sobib hästi iThemes Security plugin.

iThemes Security plugina üheks funktsiooniks on ajutise administreerimis- või toimetamisõiguse andmine kellegi teisele. Kasulik on see siis, kui tahad näiteks enda veebilehele ligi lasta mõne arendaja, aga ei soovi oma administraatori õigust talle üle anda.

Lisaks aitab veel iThemes sinu kodulehte kaitsta nii-öelda toore jõu vastu. See tähendab, et plugin blokeerib automaatselt häkkereid, kes on juba mõnele teisele veebilehele proovinud sisse saada. Samuti võimaldab plugin sul teha ka varukoopiaid andmebaasist.

W3 Total Cache

Turvalisuse kõrval on sama kriitiline ka veebilehe kiirus. W3 Total Cache plugina peamine eesmärk ongi just nimelt suurendada kodulehe kiirust.

Veebilehe kiiremaks laadimiseks kasutatakse erinevaid meetodeid ning üheks selliseks on puhverdamine. Selle protsessi käigus salvestatakse ajutiselt vahemällu veebilehe andmed. Niisiis loob see tööriist kodulehest staatilise versiooni ning kuvab seda külastajale dünaamilise asemel.

Lisaks pakub W3 Total Cache mitmeid lisavõimalusi ka edasijõudnud kasutajale, millega veel enam enda veebilehe kiirust tõsta.

BackWPup

BackWPupi plugina näol on tegemist tööriistaga, mis võimaldab teha automaatselt varukoopiaid lehe failidest ja andmebaasist. Oluline sealjuures ongi see, et BackWPup ei tee varukoopiaid üksnes andmebaasist, vaid ka kõikidest failidest.

Pluginal on saadaval ka tasuline versioon, mis pakub kasutajale rohkem võimalusi. Küll aga piisab lihtsamate toimetuste tegemiseks ka tasuta versioonist.

Käesolev blogipostitus on sündinud koostöös DigiGeeniusega.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...