Tegime pilveserveri halduse veel paremaks

Ingmar Aasoja
Jaga:

Ehkki meie uue pilveserveriplatvormi lansseerimisest on möödunud kõigest paar kuud, oleme viimastel nädalatel pühendunud uue pilveserveri platvormi veelgi kasutajasõbralikumaks tuunimisele. Meie lähenemine selles protsessis toetub põhimõttele “vähem on rohkem” ehk lisasime teenusele ainult hädavajalikke funktsioone, mis tuginevad otseselt klientide tagasisidele.

Tänaseks oleme integreerinud olulisi uuendusi ja funktsionaalsusi, mida varasemalt peeti iseenesestmõistetavaks. Tänu sellele oleme jõudnud baastasemeni, mida meie kasutajad on soovinud. Käesolevas postituses vaatamegi lähemalt, mis on muutunud ja mis on lisandunud.

Pilveserverite nimetamine arusaadavamaks

Oleme loonud võimaluse igale pilveserverile isikupärane nimi määrata. See muudatus aitab serverite nimekirjas masinaid kiiremini tuvastada ja eristada, mis on kasulik eriti neile, kellel on kasutuses mitu virtuaalmasinat.

(NB! Suurendamiseks klõpsa piltil nii siin kui ka edaspidi.)


Sunnitud taaskäivitus ja väljalülitamine

Lisaks tavapärastele taaskäivitamis- ja väljalülitamisvõimalustele oleme implementeerinud ka sunnitud variandid. Need on mõeldud olukordadeks, kus virtuaalmasin ei allu standardsetele käskudele või on kokku jooksnud.


SSH võtmete ja root-kasutaja salasõna haldus

SSH võtmete haldamise oleme teinud lihtsamaks, viies selle “Ligipääs” sektsiooni alla. Nüüd on võimalik olemasolevaid võtmeid mugavalt lisada või eemaldada. Lisaks on sellesse jaotisesse koondatud ka root-kasutaja salasõna seadistamine.


Pilveserveri lähtestamine

Uue menüüpunkti “Lähtestamine” abil on võimalik pilveserver taastada selle originaalsesse seisundisse, nagu see oli vahetult pärast virtuaalmasina loomist. See võimalus tuleb kasuks, kui on vajadus kiireks algseisundi taastamiseks ja kõigi andmete kustutamiseks.


Uued Linuxi distributsioonid ja Windowsi tugi

Jooksvalt oleme lisanud uusi Linuxi distributsioone ja versioone, nagu näiteks Ubuntu vanem LTS 20.04 versioon ja AlmaLinux. Samuti on alates teisest paketist saadaval Windowsi tugi. Alguses pakume “Windows Server 2022” versiooni, mis avab Windowsi platvormi eelised meie pilveserverite kasutajatele.


Kõik eelkirjeldatud täiendused oleme loonud selleks, et muuta pilveserverite haldus võimalikult mugavaks ja paindlikuks. Oleme tänulikud kõikidele klientidele nende tagasiside eest ja pühendunud pakkuma parimat võimalikku pilveteenust. Paljuski tänu klientide sisendile oleme taaskord tõestanud meie platvormi tugevust ja efektiivsust uute funktsioonide integreerimisel. Kui sul on täiendavaid soove või ettepanekuid teenuse funktsionaalsuse osas, ootame sinud kirju aadressil info@zone.ee.

Lõppsõnas soovin märkida, et seoses uue platvormi valmimisega hakkame vanade pilveserverite kliente uuele platvormile suunama ning esimeste seas kaob peagi ära Pro SSD platvorm. Seetõttu soovitame sul juba täna ise oma serveri migreerimise teekond ette võtta. Kui sa sellega ise hakkama ei saa, siis saada päring meie klienditeenindusele – vaatame üheskoos, mida saame selleks ära teha. Keerukamatel juhtudel saame vajadusel pakkuda abi ka tasulise teenusena. Siia lõppu ka üks väike jõhvikas: migreerimise korral pakume uut pilveserveriteenust esimese kuu vältel tasuta. Selleks tuleb sul samuti võtta ühendust meie klienditeenindusega.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...