Pilveserver VPS uuenes

Ardi Jürgens
Jaga:

Neid, kes mõtlevad välja ideid, mis vajavad teostamiseks Linuxi serverit, ei ole palju, aga nad on meie inimesed. Zone Pilveserverite teenuskategooria ja konkreetselt Pilveserver VPS teenus, millest täna kirjutan, on mõeldud just neile.

Pilveserver VPS võimaldab Zone veebimajutuse klientidel täiendada meie pakutavat standardiseeritud platvormi oma rätseplahendustega – näiteks kasutada mõnd vähempopulaarset andmebaasimootorit, spetsiifilisele Linux distributsioonile kohandatud tarkvara vms.

Virtuaalseid servereid kasutatakse siiski ka eraldiseisvalt. Need on populaarsed alustavate häkkerite seas, kes teevad internetitehnoloogiate maailmas oma esimesi samme (jooksutades Minecrafti vms mänguservereid) kui ka gurude hulgas, kes Dockerit ja mõnd orkestreerimistööriista kasutades loovad põnevaid infosüsteeme.

Vahest küsitakse meilt, kas maailmas, kus sarnaseid teenuseid pakuvad hiiglased nagu Amazon, Microsoft, Google, IBM ja teised, on ühel pisikesel avalikul pilvel üldse mõtet?

Meile tundub, et on.

“Häda” nende hiiglaslike teenusepakkujatega on see, et nad tahavad kogu aeg kasvada ja oma osanikke veel rikkamaks teha, et need saaks kosmosesse sõita või endale superjahi ehitada. Tänu sellele muutuvad suured platvormid pidevalt aina keerulisemateks ja kallimateks, sest väga suur osa nende aurust läheb piiramatute tehnoloogiaeelarvetega suurettevõtetele ja idufirmadele vajalike võimaluste loomisele.

Omal tillukesel moel läksime ka meie sellega kaasa, kui oma Pilveserver Pro teenust välja töötasime – ressursside minutipõhine hinnastamine, platvormi sisse ehitatud automaatsed tõrkesiirded ja neid pakkuvad tehnoloogiad meelitasid meidki nagu liimine paber kärbest.

Meie kliendid lisandunud keerukust ei hinnanud, mistõttu otsustasime pühenduda ikkagi sellele, mida meilt oodatakse – soodsale hinnale, lihtsusele, jõudlusele ja töökindlusele.

Seepärast võtsid meie arhitektid kätte ja asusid eelmisel aastal välja töötama Zone uut virtualiseerimisplatvormi, mis sisaldaks just neid võimalusi, mida meie kliendid näha soovivad ja mida iseloomustaks just eelpool loetletud väärtused.

Peale mõningast kaalumist ja eksperimenteerimist valisime selle platvormi vundamendiks oma ZoneOS Linuxi distributsiooni, mis sai arenduse käigus võimekuse täita hüperviisori rolli.

Füüsilise infrastruktuuri ja kasutatava riistvara poolel toimusid samuti suuremad muutused. Uus platvorm alustab Eestis oma tööd meie jaoks uutes andmekeskustes, senised Inteli Xeon protsessoritehnoloogial põhinevad serverid asendusid vileuute AMD EPYC masinatega ja andmete säilitamise eest kannavad hoolt ülikiired veakindlamas seadistuses NVMe andmemassiivid. Veakindlust lisandus senisega võrreldes rohkem ka toite ja kohtvõrgu tasandile.

Teenuspaketid said värskendatud ja on “vana hea” Pilveserver VPS tootenime all kättesaadavad. Hinnad on jätkuvalt suurepärased ja “entry level” teenuspakett senisest atraktiivsem. Hetkel on uue põlvkonna Pilveserver VPS serverid huvilistele saadaval ühest meie Tallinna andmekeskusest, kuid pärast mõningaid ümberkorraldusi lisandub sellele veel teinegi Tallinna andmekeskus ja Amsterdami ning Helsinki andmekeskused.

Pilveserver Pro teenuseid me rohkem enam juurde ei müü ning mõne aja pärast alustame nii nende kui ka vanema Pilveserveri VPS platvormi klientide üleviimist uuele platvormile.

Ootuste ohjamiseks mainin, et üleminekuperiood saab tõenäoliselt kestma järgmise aastani (kaasa arvatud).

Kes ei jaksa ära oodata, kuni meie tehnikud tema serverini jõuavad, võib tellida endale uue Pilveserver VPS serveri, ise oma andmed üle tõsta ja vana teenuse lihtsalt sulgeda.

Soovitan seejuures tähelepanu pöörata sellele, et valikus olev Linuxi distributsioonide valik on veidi muutunud (kajastades taaskord klientide soove ja kaasaegseid olusid) ning kus võimalik, kasutatakse distributsioonide autorite endi ametlikke pilveteenustele optimeeritud ketta-tõmmiseid.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...