PHP versioonidega saab tulevikus veidi kergemalt hingata

Ingmar Aasoja
Jaga:

PHP siseringkond on oma hääled andnud. PHP hakkab oma versioonidele tuge pakkuma senise 3 aasta asemel neljaks aastaks ning seda tagasiulatuvalt – juba 2021 aastal välja tulnud versioonist 8.1. Mis omakorda tähendab 2 aastat vigade parandusi ning lisaks 2 aastat turvauuendusi ning see kõik omab suurt mõju paljudele klientidele ja arendajatele. Tulevikus on ühe aasta võrra rohkem aega tarkvara uuendamiseks, kartmata, et ametlik tugi kaoks ära.

Täpsemalt saab hääletuse tulemustest lugeda lingilt: https://wiki.php.net/rfc/release_cycle_update

Kuna PHP on veebimajutuse kontekstis üks tähtsamaid märksõnasid, siis oleme Zone protsessidesse seadistanud vaikeversioonid ning nende toe vastavalt PHP meeskonna väljalasete elutsükli järgi. Vaikeversiooniks määrame uutel serveritel versiooni siis, kui uus stabiilne versioon on olnud väljas 6 kuud ning aegunud versioonina hakkame käsitlema neid hetkest, kui lõpeb turvauuenduste tugi. Erandina oleme jälginud ka enamlevinud rakenduste, näiteks WordPress ja/või wp-cli toimivust ning oleme olnud ka selles suhtes paindlikud.

Kuigi rakenduse ajakohasena hoidmine on tähtis nii turva kui ka optimeerimise suhtes, oleme tulnud oma klientidele vastu ning pakume aegunud PHP versioonidele tuge ka omal jõul ning võimaluste piirides. Jääme seda ka tegema tulevikus. Kuna aegunud PHP versioonide toe pakkumine on ülimalt ressursinõudlik, siis alates 1. juunist 2024 muutub see tasuliseks.

Populaarsed postitused

BIMI and DMARC Can't Save You: The Overlooked DKIM Exploit

blogi
Analysts at Zone.eu, one of the leading domain registrars and web hosting providers in Europe, have observed a vulnerability affecting the global e-mail...

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...