Zone uuendab teenuspakette

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 131 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

zone_ee

Kuidagi juhtus sel aastal nii, et kõige sobivam aeg tulla välja suurte uudistega on 1. aprillil. Hoolimata kuupäevast on kõik allpooltoodu siiski õige 🙂

Andmeside uuendused

Esiteks on mul heameel avaldada, et oleme Zone taristu uuendamisega jõudnud ühe suure eesmärgini, meie andmekeskused on eelmisest nädalast omavahel ühendatud 10G võrguga. Eriline rõõm on aga selle üle, et lisasime ka oma esimese 10G tehnoloogiat kasutava internetiühenduse, mille “teises otsas” on Eesti suurim sideoperaator – Elion. See tähendab, et Zone võrk on nüüd Eesti internetiliikluse sõlmpunktide ja transiidisuhete kaudu otse ühendatud kõikide Eesti suuremate sideoperaatoritega. Lisaks on meie samaaegsete internetisuunaliste ühendusteede arv – tänu kaalukatele partneritele nagu Cogent, Elion, Elisa ja Linxtelecom – tõusnud neljani.

Meie klientidele tähendab see võimalust saada osa parimast võimalikust ühenduvusest Eestis ja kindlust, et tänu Zonele ei jää nende lahendused jalgu tormilisele arengule kodu- ja mobiilkasutajate ühenduste osas. Viimane aasta on näidanud, et lõppkasutajate kiirused kasvavad vääramatu jõuga. Tasub ainult mainida projekte nagu EstWin, mobiiliside LTE tehnoloogiale üleminek ja kasvõi Starmani üleminek fiiberoptilisele ülekandevõrkule. Viimasest teatati alles eelmisel nädalal ja endasõnul valmistub ettevõte uuendustele toetudes juba gigabitiste koduühenduste testimiseks.

Teenuspakettide uuendused

Esimeses kvartalis tehtud andmesidetaristu uuendused võimaldavad meil ühtlasi joone alla tõmmata investeeringute sarjale, millega alustasime eelisel aastal. Investeerisime juba 2012. aastal serveritesse ja seadmetesse kokku üle 400 000€, plaaniga käesolevast aastast märkimisväärselt uuendada oma teenuspakette. Reformide tegemisel toetusime meie klienditeenindajate kogutud tagasisidele selle kohta, milliseid muudatusi kliendid meilt eelkõige ootavad. Nüüd on see aeg käes.

Ühtlasi teeme midagi, mida ei ole teinud tervelt 14 aastat. Nimelt korrigeerime oma virtuaalserveri teenuspakettide hindu.

Järgnevalt tutvustangi olulisemaid muudatusi pakettides ja muutunud hindu. Osa hindadest tõusid, osa langesid.

Teenuspakett I

Tõstame kettamahu senisega võrreldes 5 korda suuremaks (10 GiB -> 50 GiB). Maksimaalset postkasti suurust tõstame aga 6 korda (500 MiB -> 3 GiB) Lisaks kasvab paketijärgne andmeedastusmahu piirang üle 3 korra (300 GiB -> 1 TiB)
Kuu kaupa maksjale tõuseb virtuaalserveri teenuspaketi I hind 27 sendi võrra. Aasta kaupa maksja kuu kulu langeb teenuspaketi I kasutajale 4 sendi võrra.

Teenuspakett II

Tõstame kettamahtu senisega võrreldes peaaegu 4 korda suuremaks (20 GiB -> 75 GiB). Maksimaalset postkasti suurust tõstame aga üle 6 korra (750 MiB -> 5 GiB). Lisaks kasvab paketijärgne andmeedastusmahu piirang 4 korda (500 GiB -> 2 TiB). E-posti aadresside arvu piirangu eemaldame aga täielikult.
Virtuaalserveri teenuspaketi II hind tõuseb kuu kaupa maksjale 36 sendi võrra, aasta kaupa maksjale langeb kuu kulu 2 sendi võrra.

Teenuspakett III

Tõstame kettamahtu senisega võrreldes üle 3 korra suuremaks (30 GiB -> 100 GiB) ja maksimaalset postkasti suurust 5 korda (1 GiB -> 5 GiB). Paketi poolt toetatud e-posti aadresside arvu piirangu eemaldame sarnaselt paketile II täielikult. Lisaks eemaldame täielikult paketijärgse andmeedastusmahu piirangu.
Virtuaalserveri III teenuspaketi hind tõuseb kuu kaupa maksjale 49 sendi võrra ja aasta kaupa maksja kuu kulu langeb 5 sendi võrra.

Oodatuim muudatus oli paljude jaoks kindlasti postkasti piirsuuruse tõstmine, loodetavasti suutsime neid ootuseid ületada. Uued teenuspakettide parameetrid hakkavad kehtima tänasest, aga olemasolevad kliendid saavad esimese uute hindadega arve mais.

Nagu eelnevast näha, siis erinevalt ressursside mahust, on hindade muudatused väga väikesed. Loodan, et eriti hinnatundlikule kliendile kompenseerib kuupõhise arvelduse väikese hinnatõusu võimalus hind aasta kaupa makstes senisest isegi odavamalt lukku lüüa. Tuletan ühtlasi meelde, et aastase arveldusperioodi valik ei ole Zones kunagi kedagi sunnismaiseks teinud, kui mingil põhjusel teenust enam vaja ei ole, siis on võimalik see katkestada ja ka ülejäänud raha tagasi saada.

Populaarsed postitused

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...