DataZone platvormi täiendused

margus
Jaga:

Antud blogipostitus on 196 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

PHP 5.2 tugi

Alates augustikuust on võimalik kasutada meie serverites ka PHP5.2-te. Seda siis lisaks PHP 4.4, 5.0 ja 5.1-le.

Versiooni 4.4 võib kasutada nii Apache mooduli (SAPI) rezhiimis kui ka fastCGI rezhiimis. Teised versioonid töötavad ainult fastCGI-s.

Üks tähelepanek PHP versiooni 4.4 kasutajatele: PHP arendajate poolne support kaob alates esimesest jaanuarist 2008 ning peale seda ei parandata PHP4-s enam ilmsiks tulnud vigu, dokumenteerimata featuure ega muid putukaid! Kuni kaheksanda augustini 2008 on küll lubatud parandada kõige kriitilisemaid turvaauke , kuid selle peale ei tasu lootma jääda. Seega soovitame tungivalt üle minna PHP5.2 peale, mis on hetkel ka kõige uuem ametlik versioon ning mida pidevalt parendatakse.

Rezhiimide ja versioonide vahetamine käib ikka DataZone haldusliidesest:

PHP rezhiimi vahetamine

Lisandusid PHP moodulid

  1. pspell – See moodul võimaldab rakendustesse lihtsate vahenditega lisada õigekirjakontrolli. Õigekirjakontrolli saab selle mooduliga teostada Eesti, Inglise, Soome, Saksa, Vene, Läti ja Leedu keeles. Kui on vajadus muid keeli kontrollida, siis tuleks meie klienditoele (abi@zone.ee) soovi avaldada ning me uurime, kas see keel on lisatav.
  2. ZIP – ZIP funktsioonide tugi oli siiamaani vaid PHP 4.4-s ning puudus 5.0-s ja 5.1-s, kuna seda ei pandud PHP lähtekoodiga kaasa. PHP 5.2-te on see taas lisatud.
    Nüüdsest saabki selle mooduli aktiveerida, kui PHP versiooniks on valitud 4.4 või 5.2.

Moodulite aktiveerimine käib ikka DataZone haldusliidesest:

PHP moodulite aktiveerimine

Postiloendi täiendused

  1. Vastused ainult autorile – kui see seade on aktiveeritud, siis asendadab postiloendi programm To/Cc ridades postiloendi aadressi (list@domeen.ee) saatja enda aadressiga (From aadressiga). Kui nüüd kirjale vastaja vajutab oma meiliprogrammis Reply või Reply-All nuppu, siis saadetakse vastus ainult saatjale ning mitte postiloendisse.
    Postiloendis vastuste saatmine ainult autorile
  2. Vastused postiloendi aadressist erinevale aadressile – kui see seade on aktiveeritud, siis saab vastused sõltumata Reply või Reply-All nupu vajutamisest suunata määratud aadressile. Sel juhul asendatakse To/Cc ridades postiloendi aadress (list@domeen.ee) määratud aadressiga.
    Postiloendis vastuste saatmine teisele aadressile
  3. DataZone kasutajatele hallatavate postiloendite määramine – see võimaldab DataZone kasutajale anda õiguse lisada/hallata/kustutada vaid talle määratud postiloendeid ning on kasulik juhul, kui postiloendeid on kümneid või lausa sadu.

Apache konfimine .htaccess failidest

.htaccess failidest saab nüüdsest lihtsamalt oma virtualhosti seadistada.Eelkõige puudutab see mod_rewrite kasutajaid, kes saavad Rewrite reeglistikud .htaccess failidesse lisada, mitte ei pea selleks kasutama Datazone haldusliidest.

Haldusliidesest sisestamise võimalus loomulikult säilib.

Selle muudatuse kohta on ka eraldi postitus.

Kommentaarid

4 kommentaari
  • Kui mitteametlikult lubada, siis järgmise aasta veebruariks.

    AGA: Soovitatav oleks siiski kasutada PHP5.2 (fast)CGI versiooni, mille soovija saab ka kohe praegu haldusliidesest peale panna.

  • MySQL 5.0 on uutel klientidel olemas.

    Vanematel klientidel on veel 4.1, kuid see muutub ilmselt selle aasta esimeses pooles.

    Kui 5-te on kiirelt vaja, siis tasub abi@zone.ee peale vastavasisuline kiri saata ning võimalusel tõstame domeeni sellesse serverisse, kus on 5.0

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...