Zone langetab homsest .EE domeenide registreerimistasu

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 146 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Seoses tõenäolise Eesti Interneti SA (EIS) poolse registritasu langetamisega 1,2 € võrra, langetab Zone domeenide registreerimise hinda lõppkasutajatele samuti 1,2 € võrra.

Muudatuse järgselt on .EE domeeni registreerimise tasu Zone vahendusel 18.45 € + km.

Kasutame sõna “tõenäolise” eespool seoses asjaoluga, et Eesti Interneti SA ei ole korrigeerinud ühegi registripidajaga (ligi 40-st) registrilepingut, milles registritasu tegelikult fikseeritakse.
Seoses sellega võiks vastavalt kehtivale lepingule EIS jätkata registripidajatelt vana teenustasu küsimist. Kuna EIS on registritasu langetamisest avalikkust juba informeerinud, siis loodame, et hind langeb registripidajate jaoks ka korrektse lepingutingimuste muudatuseta.

Igal juhul ei nõustu Zone Eesti Interneti SA registripidajate koordinaatori kohusetäitja Norman Aeg’i väitega, mille sain telefonitsi, et kahepoolselt allkirjastatud lepingu sisu võibki muuta pressiteatega.

Kommentaarid

2 kommentaari
  • Kuna juba on tekkinud poleemika, siis täpsustaks järgnevat.

    EIS registrileping ütleb järgmist.

    “15.2 EIS võib Lisa 2 ühepoolselt igal ajal muuta, teatades muudatustest Registripidajale ette 2 (kaks) kalendrikuud enne uute tasude ja/või maksetingimuste jõustumist ja saates vastava muudatuse kohta teate Registripidaja e-posti aadressile.”

    Eelmise aasta detsembris, kui EIS väljastas esimese pressiteate, forwardis registripidajate koordinaator meile copy-paste pressiteatest kommentaariga:

    “Edastan registripidajatele meie tänase pressiteate. Peamine huvipakkuv teema on tasu alandamine.”

    Kes tahab seda lugeda korrektseks lepingu muudatuse vormistamiseks, võib seda teha. Jään eriarvamusele 🙂

  • Head Zone blogi lugejad,

    Tasu alaneb 1. maist 2012. Tegu on tüüplepinguga, mille tingimused on kõigile ühesed. Muudatustest teatatakse 2 kuud või enam ette ja muudatuste korral uuesti 41 registripidaja lepingut allkirjastama ei pea. Eesti Interneti SA on muudatusest informeerinud nii avalikkust kui ka registripidajaid otse. Ardil on loomulikult õigus eriarvamusele jääda, kuid ka Zone jaoks domeeni tasu alates 1. maist alaneb.

    Lugupidamisega,

    Eesti Interneti SA

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

"Pilve pole olemas. On lihtsalt kellegi teise arvuti."

Ardi Jürgens
Mis ikkagi on pilveteenus, kuidas see keerukas süsteem töötab ning kuidas me tulime mõne nädala eest toime ühe jõudlust pärssinud ootamatusega....

Saabub OpenSSL 3 tugi - ka aegunud PHP versioonidele

Ingmar Aasoja
Zone veebimajutusplatvormi aluseks olevat ZoneOS operatsioonisüsteemi ootab ees suurem uuendus: juurutame OpenSSL 3. versiooni. See muutus mõjutab pea...

Uuendame NodeJS ja Python vaikeversioone

Ingmar Aasoja
Juunis 2024 hakkame Zone platvormi järk-järgult l uuendama NodeJS ja Python vaikeversioone, mistõttu palume käesoleva kirjatükiga tähelepanu just...

Veelkord aegunud PHP versioonidest

Kaarel Urva
Mäletatavasti teavitasime aprilli lõpus kliente sellest, et aegunud PHP versioonide kasutamine muutub tasuliseks. Mõistetavasti tuli see uudis paljudele...