Zone langetab homsest .EE domeenide registreerimistasu

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 143 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Seoses tõenäolise Eesti Interneti SA (EIS) poolse registritasu langetamisega 1,2 € võrra, langetab Zone domeenide registreerimise hinda lõppkasutajatele samuti 1,2 € võrra.

Muudatuse järgselt on .EE domeeni registreerimise tasu Zone vahendusel 18.45 € + km.

Kasutame sõna “tõenäolise” eespool seoses asjaoluga, et Eesti Interneti SA ei ole korrigeerinud ühegi registripidajaga (ligi 40-st) registrilepingut, milles registritasu tegelikult fikseeritakse.
Seoses sellega võiks vastavalt kehtivale lepingule EIS jätkata registripidajatelt vana teenustasu küsimist. Kuna EIS on registritasu langetamisest avalikkust juba informeerinud, siis loodame, et hind langeb registripidajate jaoks ka korrektse lepingutingimuste muudatuseta.

Igal juhul ei nõustu Zone Eesti Interneti SA registripidajate koordinaatori kohusetäitja Norman Aeg’i väitega, mille sain telefonitsi, et kahepoolselt allkirjastatud lepingu sisu võibki muuta pressiteatega.

Kommentaarid

2 kommentaari
  • Kuna juba on tekkinud poleemika, siis täpsustaks järgnevat.

    EIS registrileping ütleb järgmist.

    “15.2 EIS võib Lisa 2 ühepoolselt igal ajal muuta, teatades muudatustest Registripidajale ette 2 (kaks) kalendrikuud enne uute tasude ja/või maksetingimuste jõustumist ja saates vastava muudatuse kohta teate Registripidaja e-posti aadressile.”

    Eelmise aasta detsembris, kui EIS väljastas esimese pressiteate, forwardis registripidajate koordinaator meile copy-paste pressiteatest kommentaariga:

    “Edastan registripidajatele meie tänase pressiteate. Peamine huvipakkuv teema on tasu alandamine.”

    Kes tahab seda lugeda korrektseks lepingu muudatuse vormistamiseks, võib seda teha. Jään eriarvamusele 🙂

  • Head Zone blogi lugejad,

    Tasu alaneb 1. maist 2012. Tegu on tüüplepinguga, mille tingimused on kõigile ühesed. Muudatustest teatatakse 2 kuud või enam ette ja muudatuste korral uuesti 41 registripidaja lepingut allkirjastama ei pea. Eesti Interneti SA on muudatusest informeerinud nii avalikkust kui ka registripidajaid otse. Ardil on loomulikult õigus eriarvamusele jääda, kuid ka Zone jaoks domeeni tasu alates 1. maist alaneb.

    Lugupidamisega,

    Eesti Interneti SA

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...