Eesti Internetil uus juhataja

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 124 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Eesti Interneti SA nõukogu annab teada, et konkursil sihtasutuse juhataja kohale on valituks osutunud põline riigiametnik, pikaajaline Riigikogu kantselei juhataja ja Vabariigi Valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul.

IT-valdkonnale on Heiki Sibul kindlasti tuttav, kui üks e-valimiste kõneisikuid.

Need, kes soovivad end Heiki Sibula varasemate tegemistega kurssi viia, saavad seda teha Delfi abil: http://www.delfi.ee/teemalehed/heiki-sibul

 

Eesti Interneti SA pressiteade:

Alates 25. septembrist hakkab Eesti Interneti Sihtasutust (EIS) juhtima Heiki Sibul.

EIS-i nõukogu esimehe Marika Priske sõnul on Sibul väga kogenud juht, kelle eestvõtmisel alustas Eesti esimese riigina maailmas e-hääletuse läbiviimist. „On väga oluline kasutada ära Heiki unikaalseid oskusi süsteemide ülesehitamisel, et tagada Eesti domeeninime usaldusväärsus,“ lisas ta.

Heiki Sibul soovib läbi avatud koostöö parimal moel esindada Eesti interneti kogukonda. „Minu eesmärgiks on tagada stabiilne ja turvaline internet ning kaasa rääkida internetivabaduse kaitsmisel,“ ütles ta.

„Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidul on asutajana väga hea meel, et EIS saab endale suurte kogemustega juhi. ITL-i ootused uuele juhatuse liikmele on suured. Loodame väga kiiresti näha konkreetset plaani ja samme, kuidas EIS muutuks avatuks organisatsiooniks, kes teeb koostööd kõigi Eesti internetikogukonna liikmetega,“ ütles ITL-i president Taavi Kotka.

EIS-i nõukogu poolt läbiviidud avaliku konkursi võitnud Sibula ametipalk on 3500 eurot kuus.

Sibul on kaua aega töötanud riigikogu kantselei direktorina ja alates 2000. aastast juhtis ta vabariigi valimiskomisjoni tööd. Sibul on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteadusteaduskonna, ta on reservohvitser ja pälvinud presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

EIS nõukogu otsusega määrati Heiki Sibul juhatuse esimeheks. EIS juhatus on kaheliikmeline, juhatuse liikmena jätkab Jaanus Tehver.

EIS on Eesti Internetikogukonda esindav ja Eesti maatunnusega domeeninimesid haldav organisatsioon. EIS-i ülesanne on esindada Eesti internetikogukonda piiriüleses internetikogukonnas, Eestiga seotud tipptaseme domeeninimede haldamine, domeeninimede infosüsteemide ja registrite pidamine ning nende kättesaadavuse, usaldusväärsuse ja turvalisuse tagamine.

Populaarsed postitused

Partner soovitab:
Veebilehe optimeerimine paneb tulud kasvama

Digielu
Tänapäevase veebilehe optimeerimine mõjutab otseselt seda, kui hästi nii otsingumootorid kui ka kasutajad sinu veebilehte tajuvad.

Teeme andmebaasiühendused turvalisemaks

Ingmar Aasoja
Teatavasti on SQL andmebaaside kasutajatel vaikeseadistustes lubatud ühenduda ainult lokaalselt, mis tagab selle, et andmed ei liigu üle võõraste võrkude....

Partner soovitab:
Kuidas tõsta e-poe müüki disaini abil?

blogi
Kas oled märganud, et veebilehed on justkui uued vaateaknad? Inimesed toimetavad üha enam veebis, mis tähendab, et ka suur osa oste tehakse seal. See...