Eesti Internetil uus juhataja

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 140 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Eesti Interneti SA nõukogu annab teada, et konkursil sihtasutuse juhataja kohale on valituks osutunud põline riigiametnik, pikaajaline Riigikogu kantselei juhataja ja Vabariigi Valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul.

IT-valdkonnale on Heiki Sibul kindlasti tuttav, kui üks e-valimiste kõneisikuid.

Need, kes soovivad end Heiki Sibula varasemate tegemistega kurssi viia, saavad seda teha Delfi abil: http://www.delfi.ee/teemalehed/heiki-sibul

 

Eesti Interneti SA pressiteade:

Alates 25. septembrist hakkab Eesti Interneti Sihtasutust (EIS) juhtima Heiki Sibul.

EIS-i nõukogu esimehe Marika Priske sõnul on Sibul väga kogenud juht, kelle eestvõtmisel alustas Eesti esimese riigina maailmas e-hääletuse läbiviimist. „On väga oluline kasutada ära Heiki unikaalseid oskusi süsteemide ülesehitamisel, et tagada Eesti domeeninime usaldusväärsus,“ lisas ta.

Heiki Sibul soovib läbi avatud koostöö parimal moel esindada Eesti interneti kogukonda. „Minu eesmärgiks on tagada stabiilne ja turvaline internet ning kaasa rääkida internetivabaduse kaitsmisel,“ ütles ta.

„Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidul on asutajana väga hea meel, et EIS saab endale suurte kogemustega juhi. ITL-i ootused uuele juhatuse liikmele on suured. Loodame väga kiiresti näha konkreetset plaani ja samme, kuidas EIS muutuks avatuks organisatsiooniks, kes teeb koostööd kõigi Eesti internetikogukonna liikmetega,“ ütles ITL-i president Taavi Kotka.

EIS-i nõukogu poolt läbiviidud avaliku konkursi võitnud Sibula ametipalk on 3500 eurot kuus.

Sibul on kaua aega töötanud riigikogu kantselei direktorina ja alates 2000. aastast juhtis ta vabariigi valimiskomisjoni tööd. Sibul on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteadusteaduskonna, ta on reservohvitser ja pälvinud presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

EIS nõukogu otsusega määrati Heiki Sibul juhatuse esimeheks. EIS juhatus on kaheliikmeline, juhatuse liikmena jätkab Jaanus Tehver.

EIS on Eesti Internetikogukonda esindav ja Eesti maatunnusega domeeninimesid haldav organisatsioon. EIS-i ülesanne on esindada Eesti internetikogukonda piiriüleses internetikogukonnas, Eestiga seotud tipptaseme domeeninimede haldamine, domeeninimede infosüsteemide ja registrite pidamine ning nende kättesaadavuse, usaldusväärsuse ja turvalisuse tagamine.

Populaarsed postitused

Veelkord aegunud PHP versioonidest

Kaarel Urva
Mäletatavasti teavitasime aprilli lõpus kliente sellest, et aegunud PHP versioonide kasutamine muutub tasuliseks. Mõistetavasti tuli see uudis paljudele...

Peagi saabub WooCommerce 9.0

Ingmar Aasoja
Kui räägime veebilehtedest, siis mõtleme sageli WordPressile. Kui lisame jutule e-poe, siis enamasti räägime WooCommerce'ist. WooCommerce on paljude...

PHP versiooniuuenduste strateegiad

Ingmar Aasoja
See, et aegunud PHP on koormaks nii meile kui ka klientidele, on korduvalt läbikäidud teema. Seetõttu oleme ette võtnud teekonna, millega püüame...

BIMI ja DMARC ei pruugi päästa: Tähelepanuta jäänud DKIM haavatavus

blogi
Zone spetsialistid märkasid DKIM standardis olevate hoiatuste ignoreerimisest tulenenud haavatavust, mis mõjutab kogu e-posti ökosüsteemi ja paneb...