Eesti Internetil uus juhataja

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 137 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Eesti Interneti SA nõukogu annab teada, et konkursil sihtasutuse juhataja kohale on valituks osutunud põline riigiametnik, pikaajaline Riigikogu kantselei juhataja ja Vabariigi Valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul.

IT-valdkonnale on Heiki Sibul kindlasti tuttav, kui üks e-valimiste kõneisikuid.

Need, kes soovivad end Heiki Sibula varasemate tegemistega kurssi viia, saavad seda teha Delfi abil: http://www.delfi.ee/teemalehed/heiki-sibul

 

Eesti Interneti SA pressiteade:

Alates 25. septembrist hakkab Eesti Interneti Sihtasutust (EIS) juhtima Heiki Sibul.

EIS-i nõukogu esimehe Marika Priske sõnul on Sibul väga kogenud juht, kelle eestvõtmisel alustas Eesti esimese riigina maailmas e-hääletuse läbiviimist. „On väga oluline kasutada ära Heiki unikaalseid oskusi süsteemide ülesehitamisel, et tagada Eesti domeeninime usaldusväärsus,“ lisas ta.

Heiki Sibul soovib läbi avatud koostöö parimal moel esindada Eesti interneti kogukonda. „Minu eesmärgiks on tagada stabiilne ja turvaline internet ning kaasa rääkida internetivabaduse kaitsmisel,“ ütles ta.

„Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidul on asutajana väga hea meel, et EIS saab endale suurte kogemustega juhi. ITL-i ootused uuele juhatuse liikmele on suured. Loodame väga kiiresti näha konkreetset plaani ja samme, kuidas EIS muutuks avatuks organisatsiooniks, kes teeb koostööd kõigi Eesti internetikogukonna liikmetega,“ ütles ITL-i president Taavi Kotka.

EIS-i nõukogu poolt läbiviidud avaliku konkursi võitnud Sibula ametipalk on 3500 eurot kuus.

Sibul on kaua aega töötanud riigikogu kantselei direktorina ja alates 2000. aastast juhtis ta vabariigi valimiskomisjoni tööd. Sibul on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteadusteaduskonna, ta on reservohvitser ja pälvinud presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

EIS nõukogu otsusega määrati Heiki Sibul juhatuse esimeheks. EIS juhatus on kaheliikmeline, juhatuse liikmena jätkab Jaanus Tehver.

EIS on Eesti Internetikogukonda esindav ja Eesti maatunnusega domeeninimesid haldav organisatsioon. EIS-i ülesanne on esindada Eesti internetikogukonda piiriüleses internetikogukonnas, Eestiga seotud tipptaseme domeeninimede haldamine, domeeninimede infosüsteemide ja registrite pidamine ning nende kättesaadavuse, usaldusväärsuse ja turvalisuse tagamine.

Populaarsed postitused

Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Kuidas see platvorm on nii "nutikas" ja...

Zone Veebiakadeemia - lihtsad tööriistad kodulehega alustamiseks

blogi
Zone Veebiakadeemia uue hooaja värskeimas osas räägib Zone arendustiimi juht Ingmar kasulikest tööriistadest, mis aitavad sul hõlpsalt ja arusaadavalt...

Partner soovitab: Kodulehe hooldus ehk kuidas kaitsta seda küberrünnakute eest

MarketingSharks
Veebiarenduse maailmas on WordPress vaieldamatult üks kõige populaarsemaid sisuhaldussüsteeme.

Tegime pilveserveri halduse veel paremaks

Ingmar Aasoja
Ehkki meie uue pilveserveriplatvormi lansseerimisest on möödunud kõigest paar kuud, oleme viimastel nädalatel pühendunud uue pilveserveri platvormi...