Uued .EE tippdomeeni reeglid kinnitatud

Ardi Jürgens
Jaga:

Antud blogipostitus on 169 kuud vana ning ei pruugi olla enam ajakohane.

Vaatamata raskustele rühib Eesti tippdomeeni reform jätkuvalt edasi ja on lõpuks jõudnud ka järjekordse märgilise sündmuseni. Nimelt on Eesti Interneti Sihtasutuse nõukogu kinnitanud tippdomeeni uued reeglid.

Reeglite sisu on vaatamiseks ja allalaadimiseks üles pandud sihtasutuse koduleheküljele, mis asub aadressil http://www.eestiinternet.ee (PDF).

Omalt osalt asume nüüd huviga uurima, kuivõrd erinevad kinnitatud reeglid vahepeal ringi liikunud tööversioonidest. Soovitan kõikidel huvilistel reeglite sisuga kindlasti tutvust teha. Andke oma tähelepanekutest ja märkustest ka meile teada, kas siia kommentaariribale või meie Twitteri kasutajale @zone_ee .

Kuupäevani, mil tippdomeeni reformi peaks käivituma, on jäänud napid poolteist kuud. Jääme kannatamatuse ja huviga ootama, millal jõuavad meieni registrileping, ülddomeenide registreerimistingimused, vahekohtu reeglid ja teised reformi käivitamiseks vajalikud olulised materjalid. Kui see ei juhtu lähinädalate jooksul, annab see, vaatamata EIS-i praegusele optimismile, taas alust kahtlustele reformi tähtajalise käivitumise osas.

Kommentaarid

8 kommentaari
  • Domeeni registreerimise hinda ei ole hetkel lõplikult maha öeldud. Eelmise aasta lõpus anti hinnaindikatsiooniks suurusjärgus 350 EEK/aasta, aga see pole seni kinnitust leidnud.

  • Hetkel kinnitatud ajakava järgi hakkavad uued reeglid kehtima 1. maist. Kuid iga päevaga, mil puuduvad registripiajad, muutub see kuupäev aina ebarealistlikumaks.

  • Jah, kuid see ei pea kindlasti toimuma 1. mail. Domeenide ümberregistreerimiseks on praeguste plaanide kohaselt aega 6 kuud ja ka selle möödumisel ei kustutata ümberregistreerimata domeene mitte ära, vaid algab paarikuuline karantiin, alles karantiiniperioodi lõppedes kustutatakse domeen.

    Enamuse praeguste registreerijate jaoks tähendab “ümberregistreerimine” tõenäoliselt vaid seda, et nende praegune teenusepakkuja, kellest saab tulevikus registripidaja, võtab e-posti või kirja teel ühendust ja palub värskendada registreerija kohta käivaid andmeid ning nõustuda uute domeenireeglitega.

  • Kas .ee alla saab ka siis tulevikus täpitähtedega alamdomeene registreerida?

  • Tulevikus suure tõenäosusega, aga praegused reeglid täpitähti domeenidesse kohe ei luba.

Kommentaarid suletud.

Populaarsed postitused

CloudFest 2024: AI annab riistvarale uue hingamise

Ingmar Aasoja
Läinud nädalal istus Zone tiim lennukisse ja sööstis taaskord CloudFesti põnevasse maailma, et heita pilk veebimajutusteenuste arengusuundadele. Meie...

Zone+ WordPressi Assistent: kuidas AI abiga sekunditega veebileht luua

Jaanus Putting
See aeg on läbi, mil vajadus kodulehe järele tähendas telefoniraamatust või guuglist veebidisaineri kontaktide otsimist. Tõenäoliselt üks viimase...

Aegunud PHP on aegunud PHP

Hasso Tepper
Kui esimene tänapäevane PHP versioon 25 aastat tagasi avalikuks tehti, oli internet hoopis teistsugune. Nõudmised veebilehtedele olid tagasihoidlikud...

Zone Veebiakadeemia - kuidas end Internetis nähtavaks teha

blogi
Zone Veebiakadeemia uusima episoodiga hakkame tutvustama ägedaid Zone koostööpartnereid. Seekord on meil külas Nobel Digitali tootejuht ja partner...