WordPressi värskeim versioon nüüd väljas

Ingmar Aasoja
Jaga:

Eile tuli ametlikult välja WordPressi värskeim reliis, versiooninumbriga 6.2. Tegemist on suure edasihüppega WordPressi uue suuna ehk Gutenbergi arengus ning alljärgnevalt keskendume põgusalt olulisimatele uuendusega kaasnenud featuuridele.

Site Editor

Värskeimas WP versioonis väljus Site Editor beta-staatusest. Kindlasti rõõmustab ja mõjutab see kõige rohkem neid kasutajaid, kes eelistvad bloki-põhiseid teemasid. Nüüd saab nimelt ühest kohast muuta blokipõhist headerit, footerit ning lehe templiite.

Lisaks on uuendatud kasutajaliides puhtam ning ainüksi see on juba suur edasiminek kasutajamugavuses: üldpilt on intuitiivne ning tänu sellele on palju mugavam navigeerida oma saidi templiitide ning sellega seotud erinevate osade vahel.

Näiteks saab ühe nupuvajutusega siseneda distraction free mode’i, millega peidetakse ära kõik segavad faktorid nii, et saaksid keskenduda just konkreetse lehe seadistamisele või sisu loomisele.

Style Book

Uues WP versioonis on nüüd võimalik saidi globaalseid stiile hallata spetsiaalsel alamlehel. Samast kohast leiad ka ülevaate igast saidil kasutusel olevast blokist ning neid on võimalik seal samas seadistada selliselt, et muudatused mõjuvad lehele tervikuna ning igale selle bloki kasutuskohale.

Ühtlasi on võimalik stiile ühelt blokilt teisele hõlpsalt kopeerida või kui soovid, siis saad ühe lihtsa nupuvajutusega hoopis rakendada soovitud stiili kõikidele sarnastele blokkidele.

Kui aga sellest ei piisa, siis nüüd on saidi editoris võimalik muuta ka globaalset CSS’i ning see muudatus mõjutab juba tervet teemat. Soovi korral saad CSS tasemel stiile muuta ka blokipõhiselt.

Openverse

Uue versiooniga integreeriti WordPressi ka Openverse, mis avab sisumuutjale ukse vabakasutuses olevale meediale. Seda kõike saad teha otse sisuhalduses. Uuri siit lisa.

Järelsõna

WordPress 6.2 sisaldab tuhatkond veaparandust ja täiendust. Seejuures on optimeeritud just blokipõhiste teemade funktsioone, mis on teatud tingimustes pea 15 protsenti oma eelkäijast kiirem.

Populaarsed postitused

Nutikas Pilveserver: tark lahendus e-poe ja nõudlike veebiprojektide jaoks

Tanel Männik
Nutikas Pilveserver pakub nüüdisaegset ja kulutõhusat lahendust, mis ühendab endas paindlikkuse ja võimsuse, et rahuldada kõrge külastatavusega...

Kuidas me aita(si)me tuntud veebilehtedel suurema külastatavusega toime tulla

Digimaailmas on veebilehtede kiirus ja usaldusväärsus kriitilise tähtsusega. Ikka ja jälle oleme silmitsi olukordadega, kus kliendi käsutuses olev...

Hallatud või halduseta platvorm: kumb vastab paremini sinu vajadustele?

Martin Kirs
ZoneOS platvorm on meie hallatavate teenuste alustala, sisaldades endas justkui mitme IT-spetsialisti pädevusi. Kuidas see platvorm on nii "nutikas" ja...

Zone Veebiakadeemia - lihtsad tööriistad kodulehega alustamiseks

blogi
Zone Veebiakadeemia uue hooaja värskeimas osas räägib Zone arendustiimi juht Ingmar kasulikest tööriistadest, mis aitavad sul hõlpsalt ja arusaadavalt...